Macrou Marinat La Rece
Sursa Macrou marinat la rece
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand am invatat sa fac acest macrou marinat (reteta originala vine de la Mamy Viorica si Doina Paula - doua doamne minunate ), nu imi lipseste din frigider acest fel de mancare, este foarte gustos , te poti baza oricand pe o bucatica din asta de peste, daca vrei sa iti potolesti foamea.
Am modificat putin reteta, dupa gustul meu.
Astfel ,se pregatesc 6 bucati de macrou : se curata , se spala si se taie in rondele cam de 2 cm. Eu le tamponez usor cu servet de bucatarie, ca sa fie mai uscate.
Separat, 5 cepe mari de taie rondele subtiri . Intr-o cutie ermetica se incepe asezarea marinatei astfel se incepe cu un rand de ceapa, se aseaza apoi un rand de peste (bucatile asezate destul de inghesuit). Ultimul rand trebuie sa fie ceapa.
Separat, 350 ml otet de vin (eu am avut rosu) , se amesteca cu 700 ml de apa, o lingura de sare, 4 foi de dafin, boabe de piper, o lingurita de piper macinat si o jumatate de lingurita de pudra de chili. Toate acestea de fierb , se lasa la racit si apoi se rastoarna peste ceapa si peste ,se inchide ermetic cutia si se da la frigider pentru 4-5 zile, dupa care se poate consuma.
Este foarte gustos pestele preparat asa si tine cam o saptamana.