Macrou La Grill (gratar)
Sursa MACROU LA GRILL (GRATAR)
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
4 bucati macrou proaspat (puteti folosi si macrou congelat)
Pentru marinata:
5 linguri ulei de masline
5 frunze de dafin
piper macinat dupa gust (eu am folosit un varf de lingurita)
jumatate lingurita sare sau dupa gust
o lingura patrunjel proaspat tocat
3-4 fire cimbru proaspat sau cateva crengute de cimbru
uscat sau putin cimbru macinat
3-4 crengute de rozmarin proaspat sau macinat
zeama si coaja de la 1-2 lamai
2-3 catei pisati de usturoi
Mod de preparare:
Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust minunat,este gustos si sanatos deoarece contine acizi grasi omega 3.
Se face marinata amestecand ingredientele pentru marinata si se tine pestele curatat si spalat bine in aceasta la temperatura camerei timp de 20-30 de minute,dupa care se pune la rumenit la grill sau pe gratarul uns cu ulei pentru a preveni eventuala lipire si bine incins in prealabil.Se rumeneste bine pe ambele parti,iar cand este gata se serveste stropit dupa gust zeama de lamaie si putin ulei de masline...