Macrou La Cuptor Cu Sos Alb
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Cu aceasta reteta am castigat Categoria Mancaruri din peste din cadrul Concursului Retete Cochete -editia august 2009 organizat de site-ul http://www.gustos.ro/ si anume un set de 5 carti cu retete culinare oferite de magazinul online Lucman,sponsorul concursului.
Am folosit pentru aceasta reteta doua bucati de macrou proaspat(puteti folosi si congelat),zeama de la o lamaie,patrunjel verde, tarhon verde, 3 lingurite de smantana,6 linguri de iaurt,un paharel vin alb,putin ulei de masline,sare,piper macinat,5-6 boabe de piper,4-5 boabe coriandru,cimbru,un praf de scortisoara, 2 foi de dafin.
Mod de preparare:
Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza
Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun cateva boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin,cimbru,putina scortisoara.
Se aseaza bucatile de peste si se "tavalesc" prin acest sos pe ambele parti,dupa care se introduce tava la cuptor.Cand incepe sa se rumeneasca se adauga sosul format din iaurt, smantana, vin,zeama de lamaie,patrunjel verde tocat marunt si tarhon verde daca aveti.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste bine.
Este delicios.Incercati si nu veti regreta!