contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macaroons

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am avut o zii asa plina ieri, m-am trezit la 5:00, la serviciu pana la 1:00 apoi mi-am vazut nepotica, putina joaca si cum ziua nu se terminase inca am facut macaroons si scones. Aceasta reteta am incercat-o de doua ori ieri, deoarece prima data nu mi-au iesit folosind o alta reteta. Insa cum mai aveam ingrediente am decis ca cea mai sigura optiune este sa caut reteta pe site-ul Laurei Adamache si desigur acolo am gasit o reteta perfecta. Au iesit cei mai frumosi si deliciosi. De asemenea am sa impartasesc cu voi sfaturile Laurei pentru ca reteta sa va reusesasca.
   - 180 g zahar pudra
   - 20 g zahar tos
   - 100 g migdale macinate
   - 90 g albusuri (~ 3 albusuri )
   - pentru ornat 150 g frisca

   1. Albusurile sa fie mai "vechi" de 3 zile
   2. Ouale sa fie la temperatura camerei
   3. Zaharul pudra trebuie sa contina amidon si sa fie foarte fin macinat. De aceea cel din comert este mai potrivit decat cel facut in casa.
   4. Zaharul pudra si faina de migdale trebuiesc cernute de 2-3 ori inainte de a le incorpora in albusuri.
   5. De obicei macarons sunt viu volorati insa eu am ales sa ii fac albi si am colorat doar crema de frisca.
   6. Lasati macaroons-ii sa se "odihneasca" cel putin o ora sau pana ce se intaresc la suprafata si devin luciosii.
   Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm.


Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.



Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macaroons-ii doi cate doi.





POFTA BUNA!!!