Macarons
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
...again.
Pentru ca aplicam cu inversunare principul "tara arde si baba se piaptana" si pentru ca am vrut sa-mi dovedesc ca primele doua incercari reusite nu au fost intamplatoare. Si nu au fost.
Iar de data asta au iesit chiar si mai buni!
50 g faina de migdale
110 g zahar pudra
15 g cacao
2 albusuri
zahar tos
Amestecam faina de migdale cu zaharul pudra si cacaoa. Cernem pentru a ne asigura ca amestecul e fin si omogen. Batem spuma albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare dar nu foarte uscata. Adaugam albusul peste amestecul uscat, intrei transe. La sfarsit compozitia trebuie sa curga asemani unei panglici. Formam macarons cu ajutorul unui pos si lasam 15 minute la temperatura camerei sa se usuce la suprafata. Dam la cuptorul incins la 150 de grade pentru 14 minute. Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
V-am ametit cu explicatiile cred. Mai pine cititi postarea asta ca sa va lamuriti ce si cum.
Eu m-am jucat putin si am facut doua dimensiuni de macarons, unele mici, clasice, iar altele uriase. Apoi m-am gandit sa fac si doua creme diferite:
Crema 1:unt de arahide
125 g unt de arahide usor sarat
70 g zahar pudra
25 g unt moale
25 g smantana dulce
Am amestecat bine toate ingredientele apoi am pus cate o lingurita pe cate un macarons si am lipit cu un altul. Am facut doar jumatate din aceasta compozitie.
40 gciocolata neagra
30 g smantana dulce
10 g unt
20 g migdale tacate marunt
Am incalzit smantana dulce apoi am turnat-o peste ciocolata rupta bucatele. Am amestecat pana s-a topit ciocolata apoi am adaugat untul si bucatelele de migdale. Am amestecat bine si am pus la frigider pana s-a intarit usor.