contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macarons

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De mult imi doream sa le fac ,recunosc ca am si incercat si prima data nu a iesit gulerasul :D si tot cautand pe net am dat de o reteta care la prima vedere mi-a placut.Reteta este luata de aici .....multumesc Irina! au iesit foarte bune !!!
110 gr pudra de migdale ( eu am folosit migdale macinate )
225 gr zahar pudra
50 gr zahar tos
4 albusuri (120 de gr ) scoase cu o zi inainte .....eu le-am scos seara si dimineata m-am apucat de ele
Albusurile se opresc cu o zi inainte si se lasa la temperatura camerei .
Bateti albusurile spuma in momentul in care se leaga si devin spumoase adaugam zaharul si le bateti timp de 3 minute .Amestecam zaharul pudra si migdalele in reteta Irinei se macinau impreuna ,eu doar le-am amestecat .Punem amestecul peste albusuri si amestecati-le usor pana devine o compozitie legata si lucioasa la fel ca la bezele .
Se pune hartie de copt in tava ,turnam cu un pos cu duiul rotund si facem cercuri .Se lasa tava timp de ora intr-un loc uscat pana cand veti pune degetul pe ele si nu se lipeste ele devin lucioase .Se coc in cuptorul preincalzit la 150 de grade ,eu le-am copt intr-un cuptor normal si am pus o alta tava sub tava cu ele .Le-am tinut in cuptor timp de 10 -12minute .
Dupa ce le-ati scos din cuptor se lasa in tava pana cand se racesc .Le puteti umple cu ce crema vreti .
Binenteles ca nu as fi pus colorant in ele pentru nimic in lume !sunt bune si asa albe ;)
Eu am impartit compozitia in doua si am adaugat in a doua putina cacao.