Macaron Cu Zmeura Si Crema De Vanilie
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Despre macaron se pot scrie si citi foarte multe, eu am activat pe ambele fronturi cu brio :)), insa concluzia general aplicabila este cumplit de simpla: succesul macaronilor e ascuns in consistenta amestecului final. Pentru aceeasi cantitate de albusuri am vazut cantitati foarte variate de zahar pudra+ migdale pudra si totusi macaronii erau la fel de frumosi in toate cazurile. Am sa exemplific cu imaginile sa va las sa prindeti metoda cat mai clar si-apoi nu va ramane decat sa va incumetati la a-i incerca.
Am folosit reteta de baza, colorant rosu lichid (musai sa gasesc colorant pudra... isi pastreaza culoarea mult mai bine dupa copt) si-am facut macaronii ceva mai mari. I-am lasat la uscat vreo ora, apoi i-am copt dupa metoda din reteta de baza. Crema de vanilie este crema patisier de la reteta de choux a la creme, doar ca am injumatatit cantitatile.
'Cireasa' de pe
De la albusurile spuma colorate vedeti trecerea la consistenta care trebuie.
Se amesteca ceva mai viguros decat la un pandispan, dar totusi nu ca la o crema spumoasa si nu intr-atat incat sa transpire grinda :)
Macaronii au un mic mot initial ( cel putin in cazul meu) mot care se reduce ori chiar dispare dupa cateva minute.
Sunt mai buni la cateva ore dupa ce i-am montat.
Un castronel de zmeura in plus nu deranjeaza pe nimeni.