Macaroane Fripte
Sursa Macaroane fripte
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu simplu,
cu un gust aparte…care ma duce cu gandul la copilarie, cand mama ne pregatea
cate un castron mare, sa ne ajunga la toti. Eu preferam bucatelele cele mai
fripte, era-u crocante si bune bune !
Ingrediente:
500g
macaroane (tubulare groase)
½ lingurita
sare
100ml(3
linguri+1 lingurita) ulei de foarea soarelui
200g
telemea de oaie sau vaca
200g
cascaval
150g unt
Mod de
preparare:
Punem
intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si
jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam
si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe
sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si ii lasam la scurs.
Punem
la incins, intr-o tigaie incapatoare, o lingura de ulei si 50g de unt apoi
adaugam o treime din macaroane, astfel incat sa nu fie prea suprapuse, sa aiba
loc suficient pentru fript(prajit). Le amestecam din cand si le lasam la foc
moderat cam 10 minute sa se rumeneasca bine, apoi le scoatem intr-un bol cu
capac. Procedam la fel si cu restul de macaroane, prajindu-le la fel, inca in
doua ture.
Intre timp
trecem prin razatoarea mare cascavalul si telemeaua, le amestecam bine si cand toate
macaroanele sant fripte, adaugam peste ele, amestecul de branzeturi si
omogenizam totul foarte bine, dupa care servim cu pofta . Sant crocante si
deliciose atat calde cat si reci.
Pofta buna!