contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macaroane Fripte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu simplu, cu un gust aparte…care ma duce cu gandul la copilarie, cand mama ne pregatea cate un castron mare, sa ne ajunga la toti. Eu preferam bucatelele cele mai fripte, era-u crocante si bune bune !
 
Timp de pregatire: 50’
Ingrediente:
500g macaroane (tubulare groase)
½ lingurita sare
100ml(3 linguri+1 lingurita) ulei de foarea soarelui
200g telemea de oaie sau vaca
200g cascaval
150g unt
Mod de preparare:
Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si ii lasam la scurs.
Punem la incins, intr-o tigaie incapatoare, o lingura de ulei si 50g de unt apoi adaugam o treime din macaroane, astfel incat sa nu fie prea suprapuse, sa aiba loc suficient pentru fript(prajit). Le amestecam din cand si le lasam la foc moderat cam 10 minute sa se rumeneasca bine, apoi le scoatem intr-un bol cu capac. Procedam la fel si cu restul de macaroane, prajindu-le la fel, inca in doua ture.
Intre timp trecem prin razatoarea mare cascavalul si telemeaua, le amestecam bine si cand toate macaroanele sant fripte, adaugam peste ele, amestecul de branzeturi si omogenizam totul foarte bine, dupa care servim cu pofta . Sant crocante si deliciose atat calde cat si reci.
Pofta buna!