Macaroane Cu Sos Cremos La Cuptor
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Este a doua sau a treia oara oara cand incerc o o astfel de reteta (lb.engl. “vegan mac&cheese”) si pima data cand imi ies impecabil, cu un gust delicat si consistenta cremoasa. Sosurile de pana acum au avut toate in componenta lor faina, ceea ce le facea mai greu de digerat si se uscau dupa racirea compozitiei. Ei bine sosul de fata este unul fara faina, dar incomparabil mai bun fata de restul. Daca la inceput mi s-a parut ca nu va deveni in veci un sos cremos deoarece era f lichid, in momentul in care am scos tava aburinda din cuptor, era facuta o pojghita frumoasa deasupra iar pastele erau scaldate intr-o combinatie fina de arome. Mmmm, si ce miros s-a imprasitiat prin casa!
O alta parte buna a acestui preparat este acela ca este gata in 30 minute, asta insemnand paste fierte, preparat sos si copt. Deci numai buna de preparat atunci cand veniti frante de la servici.
In plus, nu veti avea de spalat decat doua vase: blenderul si oala de paste (intre noi fie vorba, asta a fost unul dintre motivele care m-au determinat sa fac aceasta reteta :D)
Macaroane cu sos cremos la cuptor
- 200 g macaroane (eu am folosit Monte Banato, fara oua)
- 3/4 cana lapte de soia
- 1/2 cana apa
- 1/4 cana sos de soia/tamari
- 3/4 cana fulgi de drojdie (eu am pus doar vreo 1/2 cana pt ca nu am mai avut) – se gasesc in magazinele naturiste, de la Sano Vita
- 1/2 l-ta paprika
- 1/4 l-ta pudra de usturoi
- 1/4 l-ta sare
- 1/4 bucata de tofu simplu, taiat cubulete
- 1/2 cana ulei floarea soarelui
- 1 l-ta mustar
-
Pastele se fierb al dente. Se scurg, se dau printr-un jet de apa rece si se scurg bine.
-
Restul ingredientelor se pun in blender si se mixeaza pana rezulta o compozitie fluida, omogena.
-
Se amesteca pastele cu sosul, se pun intr-o tava si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 15-20 minute, sau pana cand s-a format o pojghita frumoasa pe paste si sosul este cremos.
-
Se servesc calde.