Macaroane Cu Ciuperci Si Spanac
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Impartiti intre timpul petrecut la serviciu si tentatia de a face lungi plimbari in timpul liber, respirind aerul proaspat si mirosul reavan al vegetatiei la acest inceput de primavara, de multe ori ne vedem pusi in situatia de a pregati rapid o masa de seara. Nu trebuie insa sa facem rabat de la calitate si, mai ales, nu avem nici o scuza ca aceasta masa sa nu fie sanatoasa si apetisanta. Si asta pentru ca a doua zi o luam de la capat cu agitatia vietii, ceea ce presupune un consum energetic care ne vlaguieste si, daca nu sintem atenti, poate deveni patologic.
Intr-o astfel de situatie ne bazam pe solutia rapida pe care ne-o ofera pastele, si, cu putina imaginatie, gasim repede o reteta: sa combinam pastele cu ceva legume sanatoase cum ar fi ciupercile si spanacul.
Pregatim ingredientele pentru 2 portii:
- ½ pachet macaroane barilla
- doua - trei linguri ulei de masline
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline si se calesc ciupercile, adaugindu-se sare si piper dupa preferinta, pina scade complet zeama lasata de ciuperci.
Se piseaza un catel de usturoi si se freaca putin cu ulei de masline dupa care se adauga la ciupercile din tigaie.
Se topeste untul intr-un alt vas si se adauga spanacul proaspat, spalat si curatat, fara sa maruntim frunzele. Se caleste aproximativ 5 minute, pina se inmoaie usor.
Se strecoara pastele si se rastoarna peste spanacul calit.
Apoi se adauga si ciupercile pregatite anterior.
Se amesteca totul dupa care se aseaza pe farfurie presarind deasupra brinza pecorino sau parmezan.
Pentru o digestie buna, consumati si un pahar de vin rosu, fiind cunoscute calitatile antioxidante ale acestuia.
Intr-o astfel de situatie ne bazam pe solutia rapida pe care ne-o ofera pastele, si, cu putina imaginatie, gasim repede o reteta: sa combinam pastele cu ceva legume sanatoase cum ar fi ciupercile si spanacul.
Pregatim ingredientele pentru 2 portii:
- ½ pachet macaroane barilla
- doua - trei linguri ulei de masline
- 1 punga spanac verde 100 grame
- 300 grame ciuperci
- 50 gr unt
- sare, piper
- 100 grame pecorino sau parmezan
- 1 catel usturoi (optional)
Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline si se calesc ciupercile, adaugindu-se sare si piper dupa preferinta, pina scade complet zeama lasata de ciuperci.
Se piseaza un catel de usturoi si se freaca putin cu ulei de masline dupa care se adauga la ciupercile din tigaie.
Se topeste untul intr-un alt vas si se adauga spanacul proaspat, spalat si curatat, fara sa maruntim frunzele. Se caleste aproximativ 5 minute, pina se inmoaie usor.
Se strecoara pastele si se rastoarna peste spanacul calit.
Apoi se adauga si ciupercile pregatite anterior.
Se amesteca totul dupa care se aseaza pe farfurie presarind deasupra brinza pecorino sau parmezan.
Pentru o digestie buna, consumati si un pahar de vin rosu, fiind cunoscute calitatile antioxidante ale acestuia.