Macaroane Cu Cartofi
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Reteta e foarte simpla, si daca o veti incerca (...si nu vad de ce n-ati face-o :P) veti realiza ca este neasteptat de gustoasa ;)
...si pe deasupra mai este si de post, deci foarte utila celor care postesc si in cursul saptamanii, nu doar in posturile mari de peste an, fiind in sensul asta un echivalent pretios la delicioasa dar eterna zacusca :P
Pe mine mancarica asta m-a salvat de multe ori, potolindu-mi rapid foamea :))
...am regasit-o, scrisa de cumnatica mea Alina, pe o foaie rupta de hartie, hi, hi...
Nu va voi da cantitati exacte, si veti vedea de ce :))
Aveti nevoie doar de cartofi...sa fie un kil :P ...1 ceapa mare sau doua mai mici :)) ...boia de ardei dulce si macaroane, mici, cochete, spiralate :)))
Se curata, deci, cartofii, se taie cubulete si se fierb; se zdrobesc apoi, usor, cu o furculita si se lasa deoparte pana cand fierbem macaroanele (dupa pofta inimii :P)
Se taie ceapa, se prajeste in putin ulei, se adauga boia (o lingurita, doua, cat de mult va place) si se adauga imediat cartofii. Daca lasati mai mult pe foc, riscati sa ardeti boiaua si in consecinta, sa dati un gust amar intregii mancari. Se sareaza, pipereaza si se mai lasa un minut, doua pe foc.
La sfarsit, se amesteca cu macaroanele fierte. Se servesc si calde si reci...sint la fel de bune! :)
...chiar usor, asa-i?! :P
...si, sper, ademenitor :))