contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lup-de-mare Cu Sos De Mango

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pestele este un aliment usor, foarte bun in zilele de vara si potrivit asocierii cu vinurile albe si rose, fructate si cu aciditatea potrivita. Un peste servit intreg este intotdeauna spectaculos, iar in cazul de fata este insotit de un sos exotic si de vegetale colorate.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 1-2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
1 lup-de-mare, circa 300 g fiecare
2 felii de paine cu o grosime de 8-10 mm, fara coaja
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 mango, curatat de coaja
2 lingurite de pasta de ardei iute
1/2 lingura de suc proaspat de lamaie
1 lingura de frunze proaspete de roinita (melissa officinalis)
150 g frunze de valeriana (spanac, rucola, sau amestec ce frunze de salata)
cateva rosii cherry, taiate in jumatate
sare
piper negru, proaspat macinat
cateva frunze proaspete de roinita, pentru ornat

Instructiuni:
Se decojeste mango-ul. Se taie din el 3-4 felii, iar restul de miez se toaca. Se transfera tocatura intr-un blender si se proceseaza cu pasta de ardei iute, suc de lamaie, sare, piper si frunze de roinita. Se ajusteaza consistenta sosului, daca doriti, adaugand apa (circa 2-3 linguri).

Se ung feliile de paine cu ulei. Se incinge un gratar la foc mic-mediu si se prajesc, pana se fac crocante. Se freaca usor cu catelul de usturoi. Se taie bari de 1,5 cm latime si 4 cm lungime.

Se unge pestele cu ulei, se sareaza si se pipereaza. Se frige pe gratarul bine incins, la foc mediu, cate 3 minute pe fiecare parte, sau functie de grosimea sa.

Se amesteca frunzele de valeriana cu rosii cherry, putin ulei, sare si piper. Se amesteca. Se presara cu crutoane de paine. Se servesc pestii alaturi de salata de valeriana, stropiti cu dressing de mango, alaturi de felii de mango, ornati cu frunze de roinita.

Vinul potrivit: Enira Rose 2011

Sfaturi:
Daca nu aveti roinita la indemana, folositi frunze proaspete de menta si adaugati la sos si 2 lingurite de praf de ghimbir.

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.

Pin It