Lup De Mare Cu Fenicul, Lamaie Coapta Si Plante Aromatice
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
2 lup de mare (cu cat sunt mai mari, cu atat carnea e mai gustoasa)
2 fenicul, taiati rondele
2 lamai taiate in jumatate
1 lamaie taiata rondele subtiri
1 legatura de marar, una de patrunjel si cateva fire de cimbru (spalat si scurs, taiate coditele mai groase)
ulei de masline
fleur de sel, piper proaspat macinat
Incalzim cuptorul la 200 grade C.
Curatam pestele, il spalam bine, il stergem cu hartie absorbanta. Punem in interiorul pestelui sare si piper proaspat macinat, marar, patrunjel si cimbru, 2 felii de lamaie.
Intr-o tava pentru cuptor asezam rondelele de fenicul, feliile de lamaie ramase, ulei de masline, 1/2 cana de vin. Punem deasupra pestele, il ungem cu ulei de masline, presaram cu fleur de sel si piper proaspat macinat.
Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si asezam jumatatile de lamaie cu partea taiata in jos, pret de cateva minute, apoi transferam si lamaile in tava.
Coacem pestele aprox 20 – 30 minute. Delicios servit cu lamaia coapta, fenicul si sosul de vin din tava. Eventual, stropit cu putin ulei de masline.
Pofta buna ♥ delicioasa.comRelated posts:
- Somon cu unt cu lamaie & plante aromatice
- Pui cu plante aromatice, la cuptor
- Lup de mare la gratar – cu patrunjel si oregano
- Pui la cuptor, cu plante aromatice si sos de smantana