contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"luntrite" Cu Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Aceste "imbucaturi" delicioase si super-rafinate se prepara foarte repede si sint de nelipsit la petreceri (o petrecere la care nu trebuie sa folositi cutit si furculita nu poate fi decat una reusita, mai ales daca va pasioneaza dansul :D)
Astazi vom patrunde pentru cateva clipe in tainele foitajului datorita acestei minunate retete, dar maine am sa va ispitesc cu o alta la fel de apetisanta :P ...asa ca, daca nu aveti prin congelator aluat de foitaj, ar fi bine sa va aprovizionati cat mai curand :)))
Ingrediente pentru 24 bucati:
- 1 pachet aluat foitaj Morarita, Linco, Bella, etc.
- 200 g. branza de vaci
- sare, piper
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura marar tocat
- 1 castravete
- 150 g. somon afumat
- marar pentru ornat
Mod de preparare:
Se decongeleaza foitajul si se aseaza pe o suprafata presarata cu faina (se lasa aluatul asa cum e, nu se intinde cu sucitorul)
Se decupeaza forme ovale din aluat (la fel de bine se pot face si rotunde :P)
...prima data le-am decupat cu o cana:


...dar rezultatul nu a fost unul impresionant :))


...asa ca, intr-un final, am croit cu cutitul "luntritele" dorite :)


Treaba a mers mult mai repede (nu va faceti griji daca nu le "croiti" perfect ovale, pentru ca oricum se mai deformeaza cand se coc)


...si s-au si umflat mai frumos la cuptor (le lasati , asadar, pentru cca. 10-12 minute la 180 grade C, pe o tava tapetata cu hartie de copt)


Se amesteca branza cu sare, piper suc de lamaie si marar tocat:


Se taie pe jumatate luntritele coapte :)


Se aseaza pe fiecare "barcuta" cate o lingura de amestec:


Se taie 12 felii de castravete si acestea se taie apoi jumatati. Se aseaza decorativ deasupra cremei de branza:


Se ruleaza feliile de somon si se aseaza pe feliile de castravete.
Se servesc ornate cu fire de marar:


Mi-au placut la nebunie!!!!!!!!!!!!!!!!! :P


P.S. Resturile de aluat le puteti, de asemenea, folosi :)
... asa simple, sau daca sint destul de mari pentru a putea fi umplute cu cascaval, si mai bine :P
...sau poate aveti crenvursti si nu stiti ce sa faceti cu ei: crenvursti "in pijama" :))
S-aveti pofta, orice ati alege!!!


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com