Lunea Gatestes Romaneste - Invitat Raluca Grivescu
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Astazi e luni si avem un invitat foarte special: Raluca Grivescu. Spun foarte special pentru ca este o faptura foarte delicata, ingenua si mai ales extraordinar de sensibila, care-si ascunde toate aceste delicateturi sufletesti sub masca unui umor irezistibil si a unei veselii fara seaman. Aceasta e Raluca Grivescu, o stiti cu totii de pe FB, chiar daca ea nu e posesoare de blog. Am cunoscut-o prin Anto (friends forever, my love) si sunt mandra ca ea, Raluca, mi-a dat voie sa ii fiu prietena si ca are energia de a ma asculta, de a ma accepta cu bune si rele, de a ma inveseli in fiecare zi. Multumesc Raluca pentru ca ai acceptat sa fii alaturi de mine in micul meu proiect si mai ales iti multumesc pentru ca ma astepti in fiece dimineata la cafea. Love you!
Raluca ne-a adus o minunata reteta, dar mai bine sa las fata sa spuna si ea cateva cuvinte, iar pe voi sa va delectati cu placintica ei.
Pentru
aluat:
-
2 cani
lapte caldut
-
2 oua
-
25gr drojdie
-
1
lingurita zahar
-
un praf de
sare
-
1-2
linguri ulei
-
Faina aproximativ
800 gr – cat sa iasa un aluat bun de intins, ca la cozonac J
Pentru umplutura:
-
½ kg carne
de porc
-
3 cepe
-
4-5 oua
-
2-3
linguri bullion
-
piper ,
sare
Pentru uns:
-
1-2 oua
-
seminte de
susan, mac, etc
Intr-un vas se pune
faina cernuta in prealabil, se face in mijlocul ei o adancitura si se pun ouale
si drojdia dizolvata in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se adauga un praf
de sare si uleiul si se framanta bine, dupa care se lasa la crescut aproximativ
1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se
adauga carnea tocata. Se caleste pana prinde un pic de culoare, se adauga
bulionul, sarea, piperul si se mai lasa putin pe foc. Dupa ce s-a luat de pe
foc se adauga si ouale batute bine in prealabil.
Din coca se intinde o
foaie de 3-4 mm grosime si cu un castronel de aprox. 10-11 cm se formeaza
cercuri. Se pune pe jumatate din cerc cam o lingura umplutura preparata
anterior si se plianza cercul, formandu-se astfel placinta. Marginile se lipesc
cu ajutorul unei furculite umezite in apa. Dupa ce se aseaza in tava se ung cu
ou si se presara deasupra semintele de susan sau mac. Se coc pana devin aurii.
Se servesc cu iaurt, sana sau lapte batut,
acru, prins, cum vreti sa-I ziceti J. Eu zic ca-s tare bune, deci merita incercate!
Pofta buna! "
Multumesc Raluca... pentru Tot!