contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lunea Gateste Romaneste - Invitat Angela Lepadat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Astazi avem invitat o tanara si dragutza doamna din blogosfera culinara: Angela Lepadat de la Delicious Flavours, un blog delicios si foarte apetisant, cu retete bune si mai ales bine explicate. 
Astazi Angela, fata frumoasa din Arad, ne aduce pe masa o Mamaliguta gratinata. Iar pentru ca Angela este atat de bine organizata a trimis in dar nu numai cateva cuvinte , ci o reteta pas cu pas, asa incat curind voi face si eu mamaliguta de la deliciousflavours. Dar sa ascultam ...si...sa gustam:
Mai cu rabdare, mai fara...:P, dar mi-am asteptat randul la acest proiect minunat initiat de Alice si iata ca azi e randul meu sa va prezint o reteta romaneasca de care sincer eu am si uitat, deoarece eram prea “ocupata” sa incerc tot felul de retete noi :)

Ingrediente:

  • faina de malai
  • 2-3 fire carnati frankfurt/cabanos
  • 200 gr ciuperci de padure
  • 250 gr smantana
  • 2 oua
  • 150 gr telemea vaca
  • sare, piper

Mod de preparare
Pentru mamaliguta nu am pus gramaj deoarece fiecare face in functie de cantitatea dorita.
Punem apa la fiert cu putina sare si cand incepe sa fiarba adaugam faina de malai. Lasam sa fiarba circa 20-25 minute amestecand continuu.
Smantana o amestecam cu ouale intregi si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Feliem rondele carnatii/cabanosul si dam prin razatoarea mica telemeaua.
Ungem un vas termorezistent cu putina margarina, turnam mamaliguta, peste asezam feliile de carnati, ciupercutele de padure, amestecul de smantana cu oua, iar deasupra presaram telemeaua rasa.
Dam la cuptorul preincalzit circa 20-25 minute pana devine aurie la suprafata.

Pofta buna!

Iti multumesc, draga mea, pentru frumoasa implicare si mai ales pentru rabdarea si ingaduita cu care m-ai tratat.