Luna Octombrie
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Era sa si uit sa fac trecerea lunara in revista.
Octombrie 2009
Saramura de dovlecei, creier pane, ciorba de porc, fireste, sarmale (dar uc raci), supa crema de dovleac in Jack, placinte cu branza, pilaf de curcan, orez cu lapte.
Fireste, cartofi, oua, cascaval, sunca; prima descriere a metodei de prajit cartofi (aia care nu stiu nici acum de ce nu iese multora), chiftelute de vita cu ceapa marinata si maioneza
(mmmm), biftec tartar (double mmmmm), gratare, ciorba de salata, guacamole cu ton.
Tocana de pui cu fasole verde, sandwichiada la greu, tocanita de hribi cu smantana (da, erau vremuri bune), flori, psari, caracatita (chiar ca vremuri bune), chinezarii la minut, papagala Gogutza care a avut o viata scurta in vastele apartamente din Salajean, salam de biscuiti, lucicos, cod si mujdei cu busuioc, rosii in geam, vijelii (ca si in octombrie asta), chiftele cu piure sau marinate.
Clatite, MBS, creveti vietnamezi, ciorba de perisoare mici, mici, multe gustarele, tagliatelle cu ciuperci, dovlecei cu oua, ciuperci cu miere (reteta de la Hamsie), tortilla de cartofi, din nou sarmale (clar, e luna sarmalelor).
Ciorba de burta, scoici in aluat de bere, ceafa de porc cu galbiori (hribi, galbiori, ce vremuri maica), carpaccio, supa-crema stroganoff (hihi), tagliatelle cu dovlecei.
Octombrie 2010
Potol bun la Qian Bao, indragosteala abrupta de vinarsul de Jidvei, ouale lui Gordon Ramsay, placinta turnata cu branza, gratare, salata, porumb, coaste picante cu porumb mexican (mmmm), rasolnic (reteta Anisoarei), varza cu multa carne.
Inevitabil … cartofi cu oua si cu branza, multe cumparaciuni, salajean burger, porumb mexican a la Yandira (mmmm), bunatati de toamna la borcan si targ eco-food la care mi-am pierdut saiba (si cateva premonitii nefondate legat de asta), paste, oua umplute cu pateu, pateute cu branza, tortellini, Venetia … culinara si ne.
Bologna, Tropical, Fermo.
Snitele din pastrama de la bulgaroaica (da bai, de cand nu am mai facut), haleli de toamna si continuarea pozelor cu: Porto San Giorgio, carciuma l’Oasi, ee, pentaloccia, Torre di Palme,
ciorba de vita cu mazare si fasole (sunt intercalate postarile cu Italia cu retete), caprese, sandwich pane, mancare de fasole cu cartofi si carnati.
Ciulama de ciuperci cu paste, Lapedona, Casa Jo si Madona Bruna, info zboruri, pachet de la Pacha, ciorba de curcan, scrijele, sandwich cu somon si avocado, clatite, zemuri de regim,
cumparaciunid e toamna, musaca de vinete si dovlecei, burgeri, inca traia Napoleon, paste cu branza la cuptor.
Octombrie 2011
Inceput cu fasole, sa fie, sandwichuri, cumparaciuni, culinareala la L’Incontro, traznai pentru concurs de Halloween, Rica distructiva in plin avant.
Peste pane picant, castraveti murati pentru iarna, dovleac rau in mlastina verde (pentru concurs), rasoale, mancaruri de regim, gustarele, expozitie fotografica si concert in oras, mai multi buhuhu.
Supa rosie cu rasol (tot concurs), odisee cu rasoale de fapt, arici din triunghi de branza (cu ochii rosii si urat), martian balos (tot concurs), oua umplute cu paianjeni, schelet din covrigei cu cascaval.
Ciorba de vacuta cu salata de ceapa marinata, ardei umpluti si chiftelute in sos picant, rateu cu ardei pentru umplut fara sterilizare, o droaie de papici mici, aripioare, mamaligi,
seminte, varza in mamaliga, ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon.
Suparare mare pe BRD, covrigei cu cascaval (buni, trebuie sa mai fac), ghiveci picant, Ceeseburger, salate picante de cartofi, desert (cu mere caramel, ce mi-o fi venit).
Zeama de conopida (o, ce buna, mi-o amintesc, trebuie repetata), salate, mere si struguri in sirop cu bere (clar era alter ego in luna aia), dulceata de ceapa si ardei iute (aa, concurs), cocktailul numit “sange de tigan”, iar cu fetele la La Barca, paste cacio e pepe, fireste ca iar sarmale (cu urechi de lemn, na belea), supe, mamaligi, varza, chiftele marinate, ca dupa vacanta la Brasov si Baiesti.
Si Casi (si ea in vacanta, dupa care iar o luaram prin doftori)
Octombrie 2012
Zemuri de buruieni, bircaniada, mancare de cartofi cu coaste de porc, chiftele, carving cu vecinii, tot felul de gingiumingiu, bors de vaca, supa floare de ou, desene cu aia mici, cumparaciuni, supa de legume cu taitei (asta vreau maine, am zis), pateuri cu dovlecei si ciuperci, sandwichuri, o droaie de supe, pe vremea aia nu stiam ca le zice confort food.
Bursuci, pui cu bere, supa de legume cu oua fierte, mancare de conopida cu carne de vita.
Salate, multa muzica, tot felul de rememorari de retete de toamna, castraveti murati, “lamb tonkatsu”. carnati cu piure, telina cu ardei la borcan, fasole verde cu carne de pasare si usturoi, croque salajeanique, ciorba de ardei umpluti, doi oi moi si multe ploi, weisswurst.
Oaia Dana si cu Riri Sarmale cu chisatura, supa de curcan cu multe legume, am primit un Mac Bag, pane-uri din orice (inclusiv pufuleti).
Muzici peste muzici in octombrie anul trecut, desene la greu, bursuci sau nu, meniu la Alexa, placinta cu praz, branza si iaurt, pui cu mazare, supa de pui si Casi.
rororo