Luna Mai
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Iaca imi facui vreme si chef si de retrospectiva lunii mai, din 2009 pana in 2012, asadar sa vedem ce s-a mai intamplat (nu stiu daca pe voi va amuza sa vedeti ce ati facut cand erati mici, pe mine da si, gratie blogului, pot sa tin astea organizate fara sa le ratacesc prin vreun colt de biblioteca).
Mai 2009
Extraterestrii devorand omul de zapada, siameze, top T Buzau, cartofi si omlete.
Pho cu condimente din Tailanda, tort de ciocolata, de Constantin si Elena, cartofi si oua la greu, spanac cu orez, fireste, sarmale, pai se putea? Si ciorba de perisoare, altfel nu se respira in Salajean. Mici, gratare, baldabac, Boccaccio, multi pesti, o gramada de prostioare aduse din Tailanda bagate in tot felul de preparate, inclusiv in varza calita.
Drumul berii tailandeze, anume (pun link-uri, ca sunt prea multe poze): ziua ucigasa, zona Pattaya, o parte din Bangkok si continuarea, locuintele lacustre, la o bere si finala.
In poza, Somsak Sangseema, cel care a avut o zi grija de persoana mea (asta pana l-am imbatat, v-am povestit acolo cum e sa mergi cu un tuk tuk condus de unul pilit care povesteste ca mama lui a decedat in accident de … tuk tuk).
2009 a fost un an bun.
Mai 2010
Supa de ardei copti (a fost o furie a supelor cu chestii coapte, trebuie reluata cand o sa fie legumele la pretul de atunci), frigarui de pui, cartofi glazurati, green curry, pateuri cu branza si cartofi, supa de ceapa verde, vinete cu branza si sos de rosii, multe ierburi in geam.
Concert in centrul capitalei (si un tricou cadou), ardei umpluti si ciorba de perisoare (nu se poate fara, nu?), supa de dovlecei (regim blestemat), dovlecei gratinati la cuptor, roastpork, scrumbii dunarene, huo guo la Templul Soarelui.
Burta cu sos de patrunjel si galbenusuri, sote de morcovi, supa de varza (fireste ca si sarmale), furtuna care a rupt plopul care a cazut peste masini, ciorba de potroace, peste prajit peste peste prajit (cine o fi spart farfuria din poza? abia acum imi dau seama ca nu o mai am), coaste cu cartofi, ficatei cu ciuperci, supa de vita, spuma de avocado cu somon, supa de dovleac copt (mmmm), tapas, slana, pita, carnati, untura pe paine cu boia si ceapa, fasole scazuta si batuta, salata a la rousse cu creveti, scoici gratinate, ciorba de oase de porc, tocana, ghiveci (chutney de masline de la Stella), pui cu sos de rodie, paste cu creveti si dovlecei, ciuperci cu smantana.
Nici 2010 nu a avut o luna mai prea rea.
Mai 2011
Cartofi noi cu buruieni si ghee, supa-crema de pui (pentru Casi, da?), tapas de la grecul din Domino, ciorba de gaina, chiftelute de somon, flori din Kallithea, ghiveci, combinatii, cotlete marinate cu sirop de artar, tabasco si sos de soia.
O ghimijdroaca mica, mica, nou venita pe lume si in vietile noastre.
Mancare cu carne de oaie, cartofi, usturoi si lamaie (Mirelaaa, iaca ce idee mi-am dat e musai sa refac tocana asta, e cea mai buna treaba din lume, imi dau si link), branza la cuptor, papadum si grindina, pui cu cartofi noi, Tripoli, restaurantul libanez, incubator alaturi, ciorba de potroace cu macris, paste “calculator”, varza calita, chiftele de drob, ciorba de fasole cu porc si frunze de ridichi, Bulgaria, Turcia, Grecia.
Deci Hau(les) si pentru 2011.
Mai 2012
The last in line, vorba lui Ronnie James zis si Dio.
Multa gargara dar si potol, deci: supa cu tortellini, normal ca sarmale, normal ca perisoare, maduva, o Casi mai mare si tunsa in pielea goala, Pansy la “La Bunataturi”, mancare de cartofi cu ciuperci si pui, oaie cu piper la Din Fu.
Rica, nebunica, Bechila cu probleme, un an de afaf, pateuri cu carne si spanac, liste de cumparaturi, ciorba de porc cu varza, ardei si dovlecei umpluti, mai multa trancaneala neculinara, in special despre diverse plus potaie.
Cam atata, noroc cu jurnalul de bord, de cand am scris reteta trecuta pana acum deja m-am razgandit cu reciclarea mielului, bun asa.
rororo