contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Luna Decembrie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Gata si anul asta, am reusit sa fac colectia de anii trecuti, asadar sa vedem ce am avut.

Decembrie 2008

Abia incepea saga cu blogareala, cum zicea memet, asa ca am doar doua poze, una neinteresanta cu o mancare la cuptor si una cu Papadopoulos, zis si Papi.

Slide1

Decembrie 2009

Multe sunt facute de sarbatori, pe atunci chiar tineam sarbatorile, asa ca am facut la greu romanisme, piftii, sarmale cu jumari, rulade, boeuf, ardei copti umpluti cu peste, tagliatelle cu broccoli, sunca si smantana, ma certam cu BRD-ul, faceam clatite cu gutui, orez prajit, lipii. paine si clatite, supa rece din lactate, risotto cu legume.

Slide2

Mazare cu pui, supa crema cu galusti, zapezi grele venite pe 19. Au urmat: aripioare picante si supa de ciuperci cu praz, creveti cu orez, creveti cu legume si taitei la wok (aveam bani nene), ochiuri in pita, ma bucuram ca am batut frisca, am facut si salata de cartofi, fasole la greu, deh, decembrie, luna fasolilor.

Slide3

Faceam deja valuri legate de cumparaturi cu mizerii luate din raft si ajunse la mine in bucatarie (cascavalul de la Calatis), ciorba de rosii cu perisoare si paste, gustarele multe (masline cu branza), ghiveci intre straturi de varza, ciorba de perisoare cu multe legume, carne la garnitza si jumari (my way), icre de stiuca, tocanita de ciuperci si ceva zeama, primisem si muraturi de la dom Puiu, am mancat cap de oaie la Balcic. Am fost si la hanul berarilor cu viitorul meu fost sef, amintiri epocale din seara aia.

Slide4

Am improvizat varzari la toaster, am marinat sardele proaspete. Am facut gulas din coada de vita si cam asta pe 2009

Slide5

Decembrie 2010

Tot zapezi, normal. Si am comis asa: pappa al pomodoro, am pus si pozele altora, la paste cu goange, am desfacut conserve de fasole, am facut supe iuti si clatite dulci, broderie cu creveti, mac’n'cheese, iar zapezi, piftii, sarmale, masa cu socri,
cadouri, pare sa fi fost un an bunicel 2010.

Slide6

Rulada de porc umpluta cu carne de rata salbatica si ghebe (urata, dar buna), sos alla nonna (ala cu ardei iuti si hribi in ulei), ficat picant si peste cu salsa piccante seccata al sole, ciorba de oase de porc, carnati, sorici, cumparaciuni, adoptia pisicii Karina, plus joaca de-a sandwich-ul semafor.

Slide7

Ultima zacusca de dovleac, odata cu prima zapada (pe 17 de data asta). Carnati la garnita, cartofi cu smantana, babic, jumarile mele favorite, creveti cu miere si susan.

Slide8

Amintiri despre soarecii urmariti de bufnite si altele de la bairamuri tematice, inceputul noului dictionar explicativ al ro-italienei corcite, chiftele de ciuperci cu cartof copt, ciorba de varza cu coaste afumate si ne, fasole cu carnati, fasole batuta, salata “accident” si cadouri prin Fan Courier, primite, nu trimise, vizita la Bugatti 2000 cu mici, vaci, Porthos.

Slide9

Mezeluri de Tulcea, bradulet nou, pateuri cu mere, cartofi si cascaval, carnati speciali cu picioci rantaliti, farsumagru, paste infipte in crenvusti, pui cu paste si smantana si pui cu alune.

Slide10

Broderie de pui pai, coaste in aburi de bere cu chiftele de cartofi, ploi si gustarele, pilaf si ciorba de perisoare, fasole batuta, paste cu pesmet, ansoa si usturoi si multe poze cu animale, toast cu mere, crenvusti si cascaval, apoi multe, multe poze cu animale.

Slide11

Anul fatidic debuteaza cu ciorba de perisoare. Urmeaza un craciun mai de regim asa, fireste ca e anul in care am o Casi oarecum stabila, facem zemuri din diverse, plescoi in foietaj, ultima masa de craciun la mine acasa, piftie si jumari, normal ca si sarmale, cu si fara carne, pui cu sos dulce acrisor si alune de padure, plimbare gri prin centru, impinge tava de la Universitate, ciorba de pui cu fasole verde si pilaf, articolul cu “Mircea, fa-te ca lucrezi”, praz cu telina, masline si lamaie (asta ar merita reluat).

Slide12

Picuicã matinal, despre tarhana, zbuciumate cu intim si pitzi (hihi), ciulama cu perisoare si ciuperci, ciorba de perisoare, oua ne-a la Gordon Ramsay, discutii despre gingiumingiu pitzi, varza a la cluj si musaca (doi in unu), ciorba de fasole cu tarhon si … multa Casi.

Slide13

Decembrie 2012

Anul amintirilor, poze cu amintiri de la revelioane la greu. La o droaie de articole mi-au disparut pozele (din vina mea), inclusiv la cascavalul de capra, poze irecuperabile, ca a crapat si hardul.

Asa ca am trancanit despre multe, cumparaciuni, pizza, filme. Culmea e ca pozele revin fix cu mancaruri de regim, pilaf flescait si sarmale de regim, na belea, nu le pun ca sperii.

Am ratat si o acadea, se pare ca nici 2012 nu a fost un an fast, daca nici macar o acadea nu am fost in stare sa pazesc.

Taci ca in afara de mancarea de regim am mancare si de semi-regim, am facut fasole verde cu crutoane si cas la cuptor. Afara a nins peste trandafirii infloriti, anul asta nu au mai inflorit decat liliecii. Gata, stiu de ce a fost asa o vraiste luna aia, ca am fost cu salvarea, e ceva cu luna decembrie si plimbatul cu salvarea, am scris despre ce mi-au facut la spitalul de urgente Floreasca. Criminalii.

Dar am gasit pozele de la Paulesti :)

Slide14

Zapezile au venit cam pe 12. Ascultam muzici si urmaream starea vremii. Am gatit scrambled ciorba, am ars-o pe sandwich-uri si omlete, pe 9 decembrie ploua ud, am facut chiftelute pentru caine, supa cu capelletti la cuptor, comparam crenvustila cu Tecuci, luam micul dejun al campionilor de par, colectionam sandwich-uri, e, am si gatit, fasole cu afumatura si carnati taranesti :D Incepusem sa scriu despre rase de caini, colectionam filme si carnati, bai, dar ce varza a fost decembrie 2012. Nu la fel de varza ca cel ce se preconizeaza, dar mai stii?

Slide15

Gata si cu amintirile din anii trecuti la gramada, cred ca e gata, sa vedem.

rororo