Lumanarele De Ciocolata
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
La multi ani tuturor!M-am intors in forta cu o tolba plina de retete de pe perioada sarbatorilor.Sper sa va placa si voua cat de mult mi-au placut si mie.
Aceste ingenioase lumanarele le-am facut la revelion.
Ingrediente
-7 oua
-210 g zahar
-180 g faina
-30 g cacao
-1 praf sare
-200 g nutela
-fructe de physallis
-fructe confiate asortate
-nuca tocata
-100 g zahar pudra
-zeama de lamaie
Mod de preparare
1. Se separa ouale.Se bate albusul spuma tare impreuna cu sarea si zaharul adaugat in reprize.Se incorporeaza pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu cacao.Se coace aluatul intr-o forma de tort de 26 cm la 170 C pentru 20 de minute.
2. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie pe trei niveluri.Se decupeaza blaturilre in 25 de bucati rotunde. Se topeste crema de ciocolata si se ung cercurile, formand turnulete a cate cinci bucati.Ultimul cerc se lasa neuns.
3. Se taie marunt fructele confiate, iar physallis se scoate din frunze pastrand cate o jumatate de frunza pentru fiecare fruct.Se amesteca zaharul praf cu suc de lamaie astfel incat glazura obtinuta sa curga gros si se ung lumanarelele.Se orneaza cu physallis si se servesc cu fructe confiate.