contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ludice

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu prea sunt in mood de povestiri megafantastice, am facut niste poze din obisnuinta si, sa va zic, odata cu venirea frigului s-a mai umblat si la meniu, o sa avem si meniu de pranz, ce mai. Am pozat ceva bun, tigaia noastra picanta de care sunt foarte mandra.

Slide1

S-a dat drumul si la vin fiert, aromat si la o serie de ceaiuri, absolut fabuloase (daca pana si mie mi-a placut un ceai pe care l-am gustat … e, era cu rom Havana, ce daca).

Slide2

E misto (am pitulat un busuioc la balcon, sa vad daca ii place) si mai ales o sa fie si la terasa, caci se va inchide cat de curand la adapost de ploaie si frig.

Slide5

Slide3

Slide4

Am rescos si bursucii la lumina, da, aia hidosi, supravegheaza.

Slide6

Haideti sa va zic pe scurt de tigaia picanta. Are porc, pui, carnaciori picanti, legume (ardei, ceapa, ciuperci, usturoi), toate trase scurt la tigaie, stinse cu vin si, spre final (dupa reteta Sarei de la ficateii libanezi) imbracate toate intr-un amestec de lamaie cu usturoi si lasate nitel sub capac sa naduseasca, fara foc (ca doar stiti reteta ficateilor libanezi). Bineinteles ca e cu ardei iute, dar daca aveti sensibilitati, vorbiti cu bucatarul sa va faca o tigaie picanta nepicanta :)

Slide7

V-am zis ca nu-s cu chef, am fost la dentist si nu imi arde de scris, zbarnaie creierii, deci: rororo