contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lovely Tea Party Cu Arome Intense De Ciocolată!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
    La 6 și jumătate! La ora asta m-am trezit eu azi, zi de weekend! Nu, nu cu vreo intenție din adins plănuită. Nu a sunat nici un ceas, nu a chițăit nici un popândău drag (alint al porcușorilor noștrii) și nici nu a existat vreo intenție matinală a vreunui vecin de a-și dărâma  pereții. Doar liniște și o lumină nedeplin definită a dimineții. Cât poate să fie de nedreaptă diferența dintre ora 6 dimineața a zilelor luni-vineri și 6 dimineața a zilelor de weekend! Am deschis ochii, am vazut un cer senin cu acel albastru incomparabil al dimineții și..cum să mai dorm (conform principiului ”de ce să nu ma trezesc devreme atunci când chiar aș putea să nu o fac”)? Doar aveam de ieri seară plănuite aceste brownies intense perfect echilibrate de gustul răcoritor al cremei de brânză frumos aROMate. Și un motiv în plus: Emily's tea party!  (Emily`s cupcakes and treats)

     Așa că, vă invit, cu mult drag bineînțeles, să puneți mâna să vă faceți un ceai negru cu rom și, cu hotărâre, avânt și un pic de ciocolată, să-ncropiți desertul acesta simplu, rapid dar pe deplin recompensator pentru scurtul timp dedicat preparării. Și să veniți aici să vă plângeți și să m-ocărâți de nu vă urcă nivelul endorfinelor încă de la prima îmbucătură!

   
     Ingrediente
  • 3 ouă
  • 200 gr ciocolată (eu am folosit 75% cacao)
  • 200 gr unt
  • 90 gr făină
  • 180 gr zahăr
  • 30 gr cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 3-4 linguri stafide

      Crema de brânză
  • 200 gr brânză dulce grasă
  • 100 gr mascarpone
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de rom
  • zahăr după gust

      Puneți ciocolata, untul și cacaoa la topit, pe baie de abur. După topire și omogenizare lăsați la răcit și mixați cel puțin 5 minute zahărul și ouăle, până obțineți o cremă pufoasă (ouăle trebuie să își dubleze volumul, cel puțin). În amestecul de ouă adăugați ciocolata topită și amestecați cu grijă. Cerneți făina, adăugați stafidele și omogenizați ușor (pentru a nu strica textura pufoasă) și turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți, în cuptorul preîncălzit, cam 20-25 de min. După răcire, tăiați pătrate, sau ce forme doriți și adăugați frostingul de brânză care se face așa: mizați mascarponele până devine cremos, adăugați brânza, zahărul și esențele și mixați până obțineți o cremă fină.
      Un proces de preparare simplu care aduce un gust ultra intens de ciocolată. E deja evident, nu? Cum ce? Că am tendința de a favoriza deserturile cu textură densă și ciocolatoasă intens. Dar tare nu mă tem că s-o supăra careva.
      Enjoy extrem chocolate!
 
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss