contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lipii Crocante Cu Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
......sau mai bine spus ceva  ce poti sa folosesti in muuuulte mancaruri. Se pot manca simplu cu o salata de rosii cherry si branza telemea sau pot inlocui crutoanele in supe, ciorbe sau salate. Au un gust izbitor de identic cu Bake Rolls. Minunate!

Ingrediente
- 125 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 225 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi tocat feliute subtiri
- sare de mare
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 220 C. Tapetati cu hartie de copt o tava de aragaz. Amestecati intr-un bol drojdia cu apa calduta si zahar. Lasati sa dospeasca pentru 5 minute (pana face bulbuci).
2. Cerneti intr-un bol mai mare faina impreuna cu sarea si faceti o fantana in mijloc. Adaugati amestecul de drojdie si o lingura de ulei de masline si amestecati cu o furculita pana se leaga. Rasturnati pe o suprafata usor infarinata si framantati pentru 5 minute.
3. Impartiti aluatul in doua parti egale. Intindeti una dintre bucati intr-o foaie foarte subtire. Puneti-o in tava de aragaz si ungeti-o cu ulei de masline. Presarati deasupra usturoiul si putina sare de mare, apoi dati-le la cuptor pana devin aurii (cam 10 minute). Intre timp pregatiti si a doua bucata de aluat in acelasi fel. Se pot servi calde sau reci, rupte in bucatele.
comentarii