Lipie Cu Carne De Pui
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Este de fapt o shaorma home made, dar lipia nu am facut-o eu, ci cum cumparat-o din comert.
Asadar, aveti nevoie de:
- lipie
- carne prajita de pui (piept de pui)
- cartofi prajiti
- castraveti murati
- ardei, rosii, gogosari, varza (aici puteti lungi lista)
- maioneza (eu am facut un mujdei cu smantana)
Cum am procedat?
Prima data am lasat carnea la macerat o ora. Am condimentat-o cu vegeta, sare, piper, boia, 2 linguri de ulei de masline si am lasat-o la rece o ora.
Am taiat castravetii feliute, am folosit si crud, si murat, ardeii feliute.
Am facut un mujdei din 3 catei de usturoi, amestecat cu smantana grasa.
Am prajit cartofii
Carnea am prajit-o si pe ea bine bine, pe ambele parti pana s-a rumenit.
Am incalzit lipiile 1 minut in cuptor.
Si am inceput operatiunea de umplere.
Am uns lipiile cu maioneza, am pus carnea, ardeii, castravetii si am pus deasupra sosul de smantana cu usturoi.
Dezavanatjul a fost ca aceste lipii au fost micute si nu le-am putut rula ca o shaorma, dar au fost bune.
A papat si mama si implicit si Maria, dar fara maioneza si fara cartofi prajiti.