contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Linte Scăzută

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reţetă vegetariană în care ingredientul principal este lintea. Pentru mine a fost prima dată când am gătit şi când am mâncat linte, dar cu siguranţă nu ultima.

Pe lângă faptul că e delicioasă mai are şi avantajul că e o reţetă economică, lintea nefiind foarte scumpă.

Am folosit:

- 300-350 grame de linte pe care am lăsat-o peste noapte în apă, astfel am redus mult timpul de fierbere necesar pentru linte

- 2 morcovi

- puţin praz

- 1/2 ceapă roşie

- 4 căţei de usturoi

- pătrunjel proaspăt şi puţin mărar congelat

- “concentrat de legume” de casă – am făcut în toamnă un fel de pastă din diferite legume (morcov, roşii, gogoşari, ardei, rădăcină de pătrunjel, ceapă şi verdeaţă) crude şi date prin blender; şi pasta asta am congelat-o, e foarte bună şi dă un gust deosebit mâncării, cu siguranţă o să mai fac.

- sare, piper şi două frunze de dafin

 

Ceapa, prazul şi usturoiul le-am tăiat mărunt şi le-am pus la călit în puţin ulei.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

După ce s-au înmuiat puţin am adăugat morcovii tăiaţi rondele, lintea şi pasta de legume. Apoi am condimentat cu sare, piper, am pus frunzele de dafin şi o cană de apă.

 

Le-am lăsat să fiarbă până ce a scăzut apa şi lintea s-a făcut, iar la final am adăugat mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.

POFTĂ BUNĂ!


Filed under: Retete cu legume