Linte Scăzută
articol scris de catcooking blog catcooking.wordpress.com
O reţetă vegetariană în care ingredientul principal este lintea. Pentru mine a fost prima dată când am gătit şi când am mâncat linte, dar cu siguranţă nu ultima.
Pe lângă faptul că e delicioasă mai are şi avantajul că e o reţetă economică, lintea nefiind foarte scumpă.
Am folosit:
- 300-350 grame de linte pe care am lăsat-o peste noapte în apă, astfel am redus mult timpul de fierbere necesar pentru linte
- 2 morcovi
- puţin praz
- 1/2 ceapă roşie
- 4 căţei de usturoi
- pătrunjel proaspăt şi puţin mărar congelat
- “concentrat de legume” de casă – am făcut în toamnă un fel de pastă din diferite legume (morcov, roşii, gogoşari, ardei, rădăcină de pătrunjel, ceapă şi verdeaţă) crude şi date prin blender; şi pasta asta am congelat-o, e foarte bună şi dă un gust deosebit mâncării, cu siguranţă o să mai fac.
- sare, piper şi două frunze de dafin
Ceapa, prazul şi usturoiul le-am tăiat mărunt şi le-am pus la călit în puţin ulei.
După ce s-au înmuiat puţin am adăugat morcovii tăiaţi rondele, lintea şi pasta de legume. Apoi am condimentat cu sare, piper, am pus frunzele de dafin şi o cană de apă.
Le-am lăsat să fiarbă până ce a scăzut apa şi lintea s-a făcut, iar la final am adăugat mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
Filed under: Retete cu legume