contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Linte Rosie Cu Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Lintea rosie, inafara de calitatile nutritionale este remarcabila prin faptul ca fierbe extreme de repede, (pacat ca-si pierde din culoarea atat de vie prin fierbere). Iata o reteta comoda si hranitoare, care poate constitui si o garnitura la preparatele din carne – pentru cei care nu tin post.

INGREDIENTE :

(pentru 6 portii):

250 g linte rosie
50 g orez
1 ceapa mare
1 ardei gras (rosu)
100 ml ulei
1 lingura boia de ardei dulce
sare

PREPARARE:

Spalam lintea si o lasam in apa cat timp curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le calim in ulei.

Adaugam lintea cu tot cu apa, cat sa o acopere, se potriveste de sare si fierbem cca 10 minute, timp in care pregatim orezul.

Cand lintea este fiarta, adaugam orezul si apa (de 3 ori cantitatea de orez), dam intr-un clocot, adaugam boiaua de ardei dulce , punem capacul si inchidem aragazul. Dupa 30 minute orezul este fiert si ramane cu bobul intreg.

Acest fel de linte se consuma foarte bine cu salata de sfecla rosie si/sau castraveti murati.
Pofta buna !

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro