Linte Cu Carnaciori De La Mama:)
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din seria de mancaruri usor de facut si delicioase, vine astazi mancarea de linte cu carnaciori afumati trimisi de mama, facuti de ea,of course. Cand am deschis pachetul am crezut ca mi-a trimis cabanos cumparat. Dar ea saraca s-a chinuit sa-i faca subtiri si cu carnita bio de vitel si porc, cu super putina grasime, ca tot am batut din gura ca suntem la dieta. I-a afumat biine biiiine, asa cum ne place si din cand in cand ne rasfatam cu cate-un carnacior. :))
Me happy ! <3
Cum ador lintea in toate felurile, am postat si reteta de ciorba de linte, care se face cu linte rosie, my favourite.
In cazul in care folosim linte uscata, o lasam cca 2 ore la inmuiat, dupa care o fierbem cu putina sare timp de 40 minute , pana e fiarta.
Daca folosim conserve, trebuiesc doar deschise. :)
Ingrediente pt 3 persoane:
2 cepe medii
250 g linte uscata sau 2 conserve de linte
4-5 linguri bulion
2-3 linguri ulei
3-4 carnaciori afumati
Mod de preparare:
Tocam ceapa si o calim in ulei. Adaugam apoi bulionul si il lasam pana coloreaza bine uleiul.
Taiem felii carnaciorii si ii punem peste ceapa&co, lasandu-i cateva minute.
Adaugam lintea scursa, plus putin din zeama in care a fiert, sa nu fie chiar uscata,apoi sare.
Mai lasam cateva minute sa se imprieteneasca, dupa care e gata. Pe cat de simplu, pe atat de delicios.
Easy peasy but sooo yum ! : )