Linguine Cu Sos De Ciuperci
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca suna tare bine titlul asta? Asa era originalul retetei in “Secretele bucatariei”, eu n-aveam nici paste linguine, nici hribi, asa ca am adaptat: paste spaghete si ciuperci champignon. Chiar si asa a rezultat un preparat delicios, cu ingredientele originare musai erau si mai si. In plus la reteta originara erau si zece grame de hribi uscati, am trecut cu gratie peste …detaliul acesta, faza este ca acesti hribi trebuiau inmuiati in 400 ml supa de legume. N-am avut hribi uscati deci nici n-am inmuiat dar am folosit nitica supa, povestec mai incolo cum. Reteta de mai jos este (banuiesc) pentru patru persoane, eu am pus ingredientele dupa ochi si am facut o singura portie caci lui iubi nu-i plac pastele ci doar macaroanele cu branza – nu stie ce pierde dar nici nu vrea sa testeze macar :(.
- 200 gr. ciuperci
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400 gr. paste linguine
- 3 linguri smantana
- patrunjel tocat
- sare, piper
Daca avem niste ciuperci uscate le inmuiem pentru 20 de minute in 400 ml de supa de legume.
Intr-o alta oala, punem apa la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba, o saram si adaugam pastele. Cand sunt gata (vedeti pe ambalaj in cat timp), le scrgem intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa rece si le amestecam cu sosul de ciuperci de mai jos.
Cat timp pastele sunt pe foc, curatam si feliem ciupercile.
Incingem pe foc ulei intr-o tava si punem ciupercile la inmuiat. Curatam si tocam si o ceapa, usturoiul, adaugam peste ciuperci, saram, piperam, eventual adaugam si ciupercile uscate plus supa in care au fost inmuiati.
Cum eu n-am inmuiat ciuperci, am adaugat niste apa (cam o ceasca de apa) si o zecime (adica putin) dintr-un cub din acela de ciorba gen Gallina sau Knorr.
Cu focul la maxim, lasam sa fiarba cam cinci minute, scadem focul si mai lasam trei minute.
Adaugam trei linguri de smantana, patrunjelul tocat, asezonam….gata (de fapt am mai lasat sa fiarba – musai la foc foarte mic altfel se taie). Un fel care nu ne ia mai mult de o jumatate de ora si este delicios.