Limonada...
Sursa Limonada...
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... apa rece aromata, parfumata... why not? :D
Cu cîteva zile bune în urma, Ioana - Pasiune si Culoare, mi-a activat papilele cu o limonada din lamîie, aromatizata cu menta si salvie. Cum si la noi a dat caldura, a picat taman bine. Din pacate nu mai aveam lamîi proaspete în casa (dar sper ca în curînd sa le am si pe astea din productie proprie) , asa ca am facut-o abia a doua zi. Între timp am baut vreo 5 litri. Am aromat limonada de fiecare data cu o alta combinatie de ierburi - din astea am proaspete la orice ora din zi si din noapte, atît cît permite sezonul! Prima încercata a fost cu multa menta si ceva busuioc. Excelenta! A doua cu menta si salvie. Foarte buna. În cea de-a treia portie am pus menta si cîteva ace de rozmarin (recomandata celor mai îndrazneti, dornici de experimete :D ). Buna si asta! A patra si a cincea au fost la fel. Bineînteles ca n-a lipsit menta, am mai adaugat vinarita si putina salvie! Asta a fost cea mai parfumata si fresh dintre toate! Delicioasa! Primele doua variante le-am îndulcit cu miere, apoi am trecut la varianta clasica, cu putin zahar. Desi ador mierea, nu ma încînta în bauturi racoritoare. O prefer în bauturi calde. Tura viitoare o îndulcesc cu sirop de agave. Limonada eu o prefer acruta bine, deci nu îndulcesc prea tare.
Ingrediente:
- 3 lamîi mari, netratate (Bio)
- 1 l apa rece
- zahar sau alt îndulcitor, în functie de gust
- frunze de menta, vinarita, salvie
Am amestecat zeama cu ceva zahar si am adaugat apa.
Frunzele le-am spalat si tocat grob, le-am repartizat în filtrul ceainicului,
care se fixeaza în capac, si am dat la rece timp de 1-2 ore la macerat.
Se serveste cu felii de lamîie, menta...