Lime Cheesecake Cu Cocos
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.
INGREDIENTE:
4 oua
250 g zahar
sucul de la 2 lime si de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lime
120 ml smantana
250 g mascarpone
250 g crema de branza Philadelphia
2 plicuri budinca de vanilie
250 g biscuiti digestivi
100 g unt – topit
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g fulgi de cocos
PREPARARE:
Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata, cu pereti detasabili. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.
Mixam bine ouale cu zahar, apoi adaugam sucul de lime, lamaie si smantana.
Incorporam pe rand budinca de vanilie, mascarpone, crema Philadelphia, praful de copt, coaja rasa de lime. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam crema peste biscuiti. Punem tava cu pereti detasabili intr-o alta tava in care turnam apa calda. Coacem cheesecakeul in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 45 minute, pana crema se intareste.
Cand tortul se raceste turnam peste acesta o “glazura”, obtinuta astfel: punem ciocolata in frisca lichida, apoi o topim la baine-marie. In momentul in care aceasta s-a topit amestecam bine, lasam sa se raceasca cateva ore la rece, apoi o punem peste cheesecake. Tapetam cu nuca de cocos si servim.
Pofta buna!