Limba Fiarta In Sos Alb Cu Tarhon
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta de la mama soacra, foarte simpla de facut si foarte gustoasa. Sau cel putin asa mi s-a parut mie . As spune ca ingredientele de mai jos ajung pentru doua- trei persoane in functie si de apetitul fiecaruia.
Ne trebuie:
- o limba (de porc)
- sos Bechamel
- tarhon – proaspat daca aveti, eu una am folosit tarhon din otet scurs foarte bine
Punem limba la fiert in apa cu sare. Cand este gata, o scoatem si o lasam putin sa se racoreasca dar nu prea mult, pielita de deasupra se curata mai usor cat carnea e calda inca. Dupa ce am indepartat pielita, am taiat limba felii (pot fi mai groase sau mai subtiri – cum preferam).
Preparam sosul Bechamel dupa tipicul despre care deja v-am povestit, am vrut un sos subtire si asta am si obtinut. La sfarsit, am luat niste tarhon din otet, l-am scurs foarte bine si l-am taiat marunt. Am folosit doua linguri de tarhon, puteti pune si mai putin, dupa gust. Amestecam putin sosul in care am varsat deja carnea si tarhonul. Verificam la gust, asezonam daca mai este nevoie. Ca garnitura am fiert niste ciuperci (circa 150 grame pe portie) care au mers de minune cu restul retetei.
Sa ne fie de bine!!