Limba De Vita Cu Masline
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Reteta este destul de cunoscuta, uitand-ma la poze ma gandesc ca cele care nu au incercat-o poate se vor ingrozi :)), sper sa nu fie asa... limba este foarte curata si nu miroase urat plus ca este numai muschi. Haideti ca scriu reteta repede :).
Mod preparare:
Se spala limba in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot , se spumeaza si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.
Timpul de fierbere este dupa noroc adica in functie de cat de batrana este vita :). Oricum dupa 1 ora si 1/2 o incercati cu furculita, daca intra usor inseamna ca s-a fiert, daca nu o lasati sa fiarba si va gasiti de lucru prin casa ... Cand este fiarta o scoatem pe o farfurie, o lasam sa se raceasca putin si apoi desfacem pielea de pe ea ( vezi foto). Se desface destul de usor .
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intre timp taiem limba felii ( mie imi place sa o tai felii mai mici), apoi o adaugam la ceapa. Punem bulionul, foile de dafin si adaugam vinul. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic si apoi adaugam maslinele. Mai lasam 10 minute. Potrivim de sare.
Se serveste rece dar eu tot timpul am mancat-o calda cu piure de cartofi sau mamaliguta.