Limba De Vaca Cu Legume Si Sos De Patrunjel
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
dac-ar fi sa aleg intre cea mai smechera friptura de vita nord-americana si o limba de vita bleaga din balcani, as alege de noua ori limba de vita si odata friptura. si asta nu ca nu mi-a place o friptura suculenta in sange, inalta de-un lat de palma ci pentru ca atat de tare imi place limba de vaca facuta molcom, la temperatura mica, pana cand carnea prinde a se destrama.
problema cu limba de vita e ca nu oricine stie sa o prepare la marele fix. daca cumva o fierbi la foc prea iute ai stricat-o numaidecat. te alegi cu o talpa elastica pe care o trantesti de podea sare inapoi pe tavan. asa ca ia aminte la reteta de mai jos si nu care cumva sa te-mprietenesti prea tare c-un pahar de vin si sa gresesti temperaturile.
Ingredienete:
Pentru 4 persoane. Timp de pregatire: 2 ore. Grad de dificultate: 3 din 5.
- O limba de vaca
- O cepa mare
- 2 frunze de dafin
- Sare
- 12 cartofi mici taiati in jumatate
- 4 morcovi
- 2 Sfecle albe
- 4 cepe rosii
- Cateva crengute de cimbru, rozmarin, salvie
- 2 buchete zdravene de patrunjel
- 5 file de anchois
- 2 linguri mari de capere
- 4 galbenusuri fierte tari
- 1 lingura de otet
- 200 g ulei de masline
Metoda:
- Pune limba de vaca intr-o oala impreuna cu o ceapa, frunzele de dafin si o lingurita de sare. Acopera cu apa si pune totul la fiert. Trebuie sa fiarba molcom timp de 45 de minute.
- Dupa 45 de minute scoate limba din oala, las-o sa se raceasca 5-6 minute si cu un cutit ascutit curata stratul alb de la suprafata.
- Seteaza cuptorul la half steam la 130 de grade celsius.
- Pune intr-o tava adanca cartofii, morcovii, cepele, sfecla alba si limba de vita curatata. Toarna peste 150 grame din supa in care a fiert limba
- Condimenteaza totul cu sare, piper. Rupe salvia, rozmarinul si cimbrul in bucati mari pune-le in tava
- Da tava la cuptor pentru o ora
- Intre timp, poti sa faci sosul de patrunjel.
- Pune fileurile de anchois in apa rece la desarat
- Pune intr-un robot urmatoarele: patrunjelul, caperele, galbenusurile fierte tari, usturoiul, otetul si fileurile de anchois.
- Mixeaza bine. Adauga treptat ulei de masline pana cand obtii un sos care curge. Potriveste de sare si de otet.
- Scoate legumele pe o farfurie. Scoate limba pe un fund de lemn si tai-o felii subtiri de jumatate de centimetru.
- Pune pe farfurie cate 2 bucati de limba, legume, o lingura de sos din tava si sos de patrunjel.