contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Limba De Vaca Cu Legume Si Sos De Patrunjel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


dac-ar fi sa aleg intre cea mai smechera friptura de vita nord-americana si o limba de vita bleaga din balcani, as alege de noua ori limba de vita si odata friptura. si asta nu ca nu mi-a place o friptura suculenta in sange, inalta de-un lat de palma ci pentru ca atat de tare imi place limba de vaca facuta molcom, la temperatura mica, pana cand carnea prinde a se destrama. 

problema cu limba de vita e ca nu oricine stie sa o prepare la marele fix. daca cumva o fierbi la foc prea iute ai stricat-o numaidecat. te alegi cu o talpa elastica pe care o trantesti de podea sare inapoi pe tavan. asa ca ia aminte la reteta de mai jos si nu care cumva sa te-mprietenesti prea tare c-un pahar de vin si sa gresesti temperaturile. 

Ingredienete:
Pentru 4 persoane. Timp de pregatire: 2 ore. Grad de dificultate: 3 din 5.
-          O limba de vaca
-          O cepa mare
-          2 frunze de dafin
-          Sare
-          12 cartofi mici taiati in jumatate
-          4 morcovi
-          2 Sfecle albe
-          4 cepe rosii
-          Cateva crengute de cimbru, rozmarin, salvie
-          2 buchete zdravene de patrunjel
-          5 file de anchois
-          2 linguri mari de capere
-          4 galbenusuri fierte tari
-          1 lingura de otet
-          200 g ulei de masline

Metoda:
-           Pune limba de vaca intr-o oala impreuna cu o ceapa, frunzele de dafin si o lingurita de sare. Acopera cu apa si pune totul la fiert.  Trebuie sa fiarba molcom timp de 45 de minute.
-          Dupa 45 de minute scoate limba din oala, las-o sa se raceasca 5-6 minute si cu un cutit ascutit curata stratul alb de la suprafata.
-          Seteaza cuptorul la half steam la 130 de grade celsius.
-          Pune intr-o tava adanca cartofii, morcovii, cepele, sfecla alba si limba de vita curatata. Toarna peste 150 grame din supa in care a fiert limba
-          Condimenteaza totul cu sare, piper. Rupe salvia, rozmarinul si cimbrul in bucati mari pune-le in tava
-          Da tava la cuptor pentru o ora
-          Intre timp, poti sa faci sosul de patrunjel.
-          Pune fileurile de anchois in apa rece la desarat
-          Pune intr-un robot urmatoarele: patrunjelul, caperele, galbenusurile fierte tari, usturoiul, otetul si fileurile de anchois.
-          Mixeaza bine. Adauga treptat ulei de masline pana cand obtii un sos care curge. Potriveste de sare si de otet.
-          Scoate legumele pe o farfurie. Scoate limba pe un fund de lemn si tai-o felii subtiri de jumatate de centimetru.
-          Pune pe farfurie cate 2 bucati de limba, legume, o lingura de sos din tava si sos de patrunjel.