Limba De Porc Cu Masline
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Eu personal prefer limba de vita,dar de data asta a cumparat sotul meu limba de porc asa ca am pregatit-o cam la fel cu cea de vita.
INGREDIENTE:
-1 kg limba de porc
-2 cepe maruntite
-3 catei de usturoi
-3 Lg(lingura ) pasta de tomate
-1 lg (linguria)pasta de ardei iute
-1 lg boia de ardei dulce
-sare,piper macinat si boabe,foi de dafin,ienibahar
-ulei
-300-400 g masline de care vreti.eu am avut masline fara samburi si feliate.
-1 Lg otet balsamic sau zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE:
-Se fierbe limba de porc in apa,boabe de piper,boabe de ienibahar,frunza de dafin.Eu o fierb la oala cu presiune timp de 40 de minute.
-Cand s-a fiert,limba se raceste,dar nu de tot,cat sa poata fi tinuta in mana si cojita de pielea groasa ce o inveleste.
-Apoi se taie felii cam de 2 cm grosime.
-Ceapa taiata solzisori,2 catei de usturoi maruntit se calesc in 2-3 linguri de ulei,se adauga pasta de ardei iute,boiaua dulce ,se amesteca jumatate de minut si se adauga pasta de tomate si o foaie de dafin.Se subtiaza totul cu cu zeama in care a fiert limba,maslinele,se amesteca si se dau cateva clocote pana se leaga sosul ,apoi se adauga limba feliata,otetul sau zeama de lamaie si se mai dau 2-3 clocote,dupa care se inchide focul.
-Se mai poate adauga un catel de usturoi zdrobit ,se potriveste de sare si piper si patrunjelul tocat la sfarsit.
-Se serveste cu piure de cartofi sau orez,sau ce considerati potrivit.