Limba De Porc Cu Masline!
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
azi vin cu o reteta care imi place tare mult... limba de porc cu masline...
sa nu aveti idei preconcepute despre limba de porc, mie nu-mi plac organele, tot ceea ce pot manca sunt limba si ficatul care intr-adevar sunt bune...
tata a convins-o foarte greu pe mama macar sa guste si cand a gustat nu se mai putea opri...dei, sa n-aveti idei preconcepute!:D
pozele de prezentare:
Ingrediente:
3 limbi de porc
2 cepe
1 telina potrivita
1 morcov mare
masline
bulion/suc de rosii
sare
piper
limba se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare...
cand da in fiert, se arunca prima apa, apoi o punem din nou la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si telina!
oala se acopera cu un capac si se lasa la fiert la foc mic pana se patrunde bine carnea...
se scoate pe un platou sa se racoreasca nitel, apoi se curata bine de coaja/pielitza!
se taie feliute...
intr-o cratita, incingem 2-3 linguri de ulei si calim ceapa taiata marunt...
cand ceapa devine translucida, se adauga 2-3 linguri de bulion, pe care le subtiem cu supa in care a fiert limba...
se adauga limba, foile de dafin...
maslinele...
oala se acopera si se lasa la fiert cca 30 de min...daca scade f tare se adauga un polonic de supa
apoi se face un rantas din 2 lingurite de faina si sos(se amesteca)... se adauga in mancare... se lasa cam 10 min... mie imi place sosul mai gros, altora mai subtite(daca vreti mai subtire faceti dintr-o singura lingurita de faina)
tadaaaam! foarte buna! parol!
mai de aproape:
drept in ochi privita:
pofta buna!:D
reteta este de pe blogul Laurei! o pup, saru-mana!