Limba Cu Sos Remoulade
Sursa Limba cu sos Remoulade
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita.
Eu cand fac acest sos,prepar o cantitate ceva mai mare si mai pastrez in borcanel la frigider.
Se serveste la preparate din oua,peste,limba,sandwich-uri.
Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate.
Am folosit 3 bucati mari limba de porc(1,300 kg)
Pentru sos:
0,700 kg maioneza
0,300 kg castraveti murati
3 oua
2-3 legaturi patrunjel verde
tarhon verde daca aveti
piper macinat dupa gust
mustar dupa gust
sare dupa gust
otet dupa gust
Mod de preparare:
Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare sau se pot fierbe la aburi.Dupa ce au fiert se curata foarte bine pielita cea alba si se taie felii subtiri sau cubulete.
Castravetii se spala si se curata de coaja si de seminte,apoi se taie marunt (cubulete).
Ouale se spala,se fierb tari,se racesc,se curata si se taie marunt.Patrunjelul se curata,se spala si se toaca marunt.
Tarhonul(daca aveti) se curata,se spala,se opareste putin,se raceste si se taie marunt.
Maioneza se amesteca treptat cu castravetii, ouale, tarhonul,patrunjelul verde,otetul,piperul si mustarul si se amesteca usor.
Toate acestea se amesteca usor cu limba taiata feliute subtiri.
Ouale se spala,se fierb tari,se racesc,se curata si se taie marunt.Patrunjelul se curata,se spala si se toaca marunt.
Tarhonul(daca aveti) se curata,se spala,se opareste putin,se raceste si se taie marunt.
Maioneza se amesteca treptat cu castravetii, ouale, tarhonul,patrunjelul verde,otetul,piperul si mustarul si se amesteca usor.
Toate acestea se amesteca usor cu limba taiata feliute subtiri.
Pofta buna!!!