Limba Cu Sos Remoulade
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Limba cu sos remoulade este un fel foarte simplu de mancare,dar foarte gustos.Eu va prezint varianta simpla,de aici puteti compozitiona dupa dorinta.
INGREDIENTE :
-1 limba de vaca sau 1 kg limba de porc (eu am avut porc)
-1 borcan de castraveti in otet
-0,5 l maioneza (de care doriti)
-1 legatura marar verde tocat
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-limba se spala bine,apoi se fierbe (eu am fiert-o in oala cu presiune 40 de minute) in apa cu sare pana ce observam ca pielita ce o acopera face mici umflaturi (adica se desprinde de muschiul propriu-zis).Zeama in care a fiert poat fi folosita apoi pentru o supa cu galusti sau taitei.
- se lasa sase racoreasca,apoi se decojeste de pielita c o acopera.Se decojeste mai usor daca e calduta,decat daca este rece.
-se taie cubulete,sau felii mai mici si se amesteca cu castraveciorii taiati si ei cubulete ca pentru salata de boeuf,mararul si maioneza.Eu am facut ca de obicei, o maioneza mai dietetica,in sensul ca este cu mai putin colesterol rau,reteta aici.Se asezoneaza dupa gust cu sare,piper.E mult mai buna,daca se lasa macar o ora,doua, la frigider.
-se poate servi ca aperitiv sau ca fel de mancare de sine statator.