Limba Cu Sos De Smantana Si Nuci
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Deja am sters de 4 ori ce-am inceput sa scriu despre reteta asta. Revin la prima idee, stiti ca sunt sincera asa ca ce pot sa va scriu este ca poza poate de prezentare nu e prea reusita pentru ca am facut mancarea seara tarziu, insa mancarea e excelenta ( pentru cei care mananca limba de vita sau porc ). Eu sunt undeva la mijloc printre cei carora le place, insa gatita asa mi s-a parut foarte buna .Deci, mergeti pe mana mea si incercati reteta :).
Ingrediente:
- 1kg limba de porc sau vita ( eu am cumparat de porc, data trecuta am luat de vita si am fiert la ea nu stiu cate ore, cred ca era cea mai batrana vita de la ferma :)))
- 250g ciuperci de tip champignon
- 2-3 cepe verzi
- 3-4 catei de usturoi
- 60g nuci macinate ( nu renuntati le ele )
- 250 ml smantana
- patrunjel verde
- sare, piper, ulei, 2 frunze de dafin, cateva boabe de coriandru ( se gasesc in orice supermarket)
Pentru inceput spalam limbile , le punem la fiert in apa rece. Cand au inceput sa dea in clocot spumam si punem sare, dafin, boabe de coriandru. Cand s-au fiert, le bagam repede sub apa rece si le curatam de pielita. Le taiem felii subtiri si le asezam frumos intr-un vas cu peretii grosi ( Jena de ex. )uns cu ulei. Saram si piperam.
Ceapa o tocam marunt si o calim . O scoatem si o punem peste feliile de limba.
Ciupercile le taiem feliute si le calim in uleiul ramas de la ceapa. Le scoatem apoi si le asezam peste ceapa .
Facem sosul de nuci. Zdrobim nucile sau le macinam apoi le amestecam cu smantana si usturoiul zdrobit.
Punem sosul de smantana peste ciuperci
si coacem cu folie deasupra 20 de minute la foc potrivit ,apoi fara folie 10 minute.
Servim cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi atat calda cat si rece. Eu am facut o garnitura de orez langa.
Reteta am preluat-o de pe un forum rusesc din pacate nu mai am denumirea.