Limba Cu Sos De Ardei Si Usturoi
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria mancare dietetica, discutam despre limba. Este gustoasa, usor de facut si merita toata atentia. Astfel, limba (de porc, de vita - de care aveti) , se pune la fiert in oala cu presiune, in apa rece , cu sare , piper, boia de ardei iute, foaie de dafin si putin cimbru. Fierbe la foc mic timp de 90 de minute, dupa care se scoate si se elimina pielea. Daca este bine fiarta, pielea este deja exfoliata si foarte usor se da jos. Se taie felii cam de 1- 2 cm.
Separat, se incalzeste o lingura de ulei de masline, se pune pasta de ardei kapia din borcan (daca aveti proaspat, un ardei gras rosu) , limba taiata si se amesteca de cateva ori.
Apoi se pune peste ea zeama in care a fiert, pana o acopera si se da la foc mare, sa fiarba descoperita.
Cand zeama a scazut, o capatana de usturoi curatata si macinata marunt, se pune peste mancare, se mai amesteca de doua ori si se ia de pe foc, se acopera si se mai lasa asa 15 minute.
Iese o mancare delicioasa, gustoasa si hranitoare.