contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Limba Cu Praz Si Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

limbacuprazsimasline

 

limbacuprazsimasline15

Limba cu praz si masline

 

Ingrediente:

 

2 limbi de porc

1 ceapa mare

2 fire de praz

300 g masline din acelea naturale, de culoare maro deschis

1 cana de vin alb sec sau demisec

2-3 linguri de pasta tomate

Zeama in care a fiert limba

Condimente

Ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare:

 

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite  cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga maslinele si se calesc si ele, se adauga prazul taiat rondele nu foarte subtiri ( eu am taiat cateva bucati mai mari pentru aspect) si se lasa sa se inmoaie bine si prazul. Mie imi place  numai acest fel de masline si am auzit de la diversi ca sunt si mai sanatoase fata de cele negre care sunt tratate. Se adauga o parte din apa in care a fiert limba  ( atat cat sa acopere prazul)si se lasa acoperit cu capac sa scada. Spre sfarsit se adauga limba déjà fiarta si se mai lasa putin. Se desface bulionul cu putina zeama si se adauga la mancare. Se mai baga la cuptor pentru vreo 15 minute sa mai scada. Se sareaza dupa gust daca mai este cazul avand in vederea ca maslinele sunt sarate. Se serveste cu un pahar de vin alb dar in lipsa lui putem bea unul rosu de tara.


Articol recomandat de simonablog.blog.gustos.ro