contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Limba Cu Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In urma cu mai mult de o luna ma laudam ca am revenit in blogosfera. M-am cam grabit cu anuntul, caci noul meu program super aglomerat ma stoarce de toata energia. Nu mai am nici un chef sa pozez si nici sa scriu posturi. Tot ce vreau e sa ma intind in pat si sa adorm uitandu-ma pe laptop la un film.
Am primit, insa, cateva mesaje de la prieteni din blogosfera care s-au aratat ingrijorati de lipsa mea. Va multumesc si va spun ca sunt bine, sanatoasa si foarte ocupata. Am gasit, totusi, ceva resurse duminica asta si am pozat mancarea

Si acum sa va scriu si reteta:
Ingrediente

  • 1 limba de vita cam de 1 kg
  • 3 foi de dafin, cateva boabe de piper negru si rosu, un morcov, o cepa
  • 3 linguri de ulei
  • 3 cepe, taiate marunt
  • 200 g masline negre sau maro
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust

  1. Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase.
  2. Uleiul se incinge si se caleste putin ceapa. 
  3. Se adauga feliile de limba si vinul. Se lasa sa dea 2-3 clocote

        4.  Se pune un pahar de zeama in care a fiert limba. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce ceapa e fiarta.
        5.  Se pun maslinele si pasta de tomate. Se mai lasa putin la foc, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste de sare si piper.


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com