contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lichior De Oua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Divina licoare este cu totul si cu totul deosebita.Eu am folosit-o si pentru a glasa tortul pe care il vedeti alaturi in poza.Nu am mai baut pana acum si pot sa va spun cu mana pe inima ca este incredibil de bun si cremos, in special rece.Reteta pentru tort este Prajitura ingerilor, doar ca de aceasta data l-am acoperit cu un strat generos de lichior, ingrosat cu gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, si pudrat cu cacao dulce din belsug.
Ingrediente
-250 ml lapte integral
-1 baton scortisoara
-1 baton vanilie rupt in bucati
-5 cuisoare
-10 galbenusuri de ou
-300 g zahar
-150 ml rom alb
-150 ml coniac
-1 plic zahar vanilat
-150 ml smantana pentru frisca
-nucsoara
Mod de preparare
1.Se combina laptele fierbinte cu scortisoara, baton de vanilie si cuisoare.Se tine la infuzat cel putin 5 minute.
2. Intr-un vas mare se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana la omogenizare.Se incorporeaza laptele, fara condimente, in compozitia de oua.Se pune pe foc mic si se amesteca, cu o lingura de lemn, in continu pana capata consistenta de smantana.Nu trebuie sa fiarba.Se toarna intr-un bol mare si se lasa sa se raceasca la tempratura camerei.
3.Se incorporeaza romul si coniacul.Iar la final smantana nebatuta. Se da la rece si se serveste pudrat cu nucsoara.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com