Lichior De Ouă
Sursa Lichior de ouă
articol scris de AndreiD blog ganduriculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 500ml lapte;
- 150 - 200ml alcool (depinde cât de tare vreţi să fie băutura);
- 100 - 150ml frişcă lichidă;
- 1 fiolă esenţă vanilie
- 250g zahăr pudră;
- 5 gălbenuşuri.
Preparare:
- se bat bine gălbenuşurile apoi se adăugă zahărul vanilat şi se freacă bine bine până se face ca o cremă;
- adugăm încet lăpticul, apoi alcoolul (eu am folosit alcool etilic, dar puteţi încerca cu rom alb pentru o aromă deosebită) şi frişca lichidă plus esenţa; amestecăm bine toată compoziţia şi dăm la rece 2-3 ore (ideal ar fi să-l lăsaţi peste noapte dacă aveţi răbdare.
Să aveţi poftă şi consumaţi responsabil ;).