contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lichior De Ouă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Pentru că iată, pe nesimţite vine 8 martie, ziua preiubitelor zâniţe ce ne colorează viaţa, vă propun o reţetă de binedispunere a acestora după o zi lungă de muncă. Lichior de ouă, foarte gustos şi uşor de făcut ce poate fi servit ca desert individual sau lângă.
  Ingrediente:
- 500ml lapte;
- 150 - 200ml alcool (depinde cât de tare vreţi să fie băutura);
- 100 - 150ml frişcă lichidă;
- 1 fiolă esenţă vanilie
- 250g zahăr pudră;
- 5 gălbenuşuri.
Preparare:
- se bat bine gălbenuşurile apoi se adăugă zahărul vanilat şi se freacă bine bine până se face ca o cremă;
- adugăm încet lăpticul, apoi alcoolul (eu am folosit alcool etilic, dar puteţi încerca cu rom alb pentru o aromă deosebită) şi frişca lichidă plus esenţa; amestecăm bine toată compoziţia şi dăm la rece 2-3 ore (ideal ar fi să-l lăsaţi peste noapte dacă aveţi răbdare.

Să aveţi poftă şi consumaţi responsabil ;).