Lichior De Oua - Tojaslikor
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata va prezint cum prepar eu lichiorul de oua . Este ideal de a servi oaspetii ce iti calca pragul de sarbatori , dar poate fi transformat si intr-un cadou ce il poti oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii.
Ingrediente :
6 galbenusuri de ou
500 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
2 fiole esenta vanilie
500 ml vodka
500 ml frisca Megle (sau Hulala)
Preparare :
Intr-un vas punem cele 6 galbenusuri impreuna cu 5-6 linguri zahar pudra si il amestecam pana devine ca o spuma. In alt vas punem 500 ml frisca cu restul de zahar pudra si il punem la foc unde il vom lasa pana da intr-un clocot. Il luam deoparte si il vom adauga treptat la galbenusurile frecate spuma putin cate putin , amestecand mereu . Adaugam si esentele de vanilie. Dupa ce am terminat de adaugat frisca , turnam cate putin la compozitia de mai sus ,500 ml vodka amestecand continuu. Dupa ce a fost adaugata si vodka turnam lichiorul rezultat in sticle ( mie mi-au iesit circa 1.5 l lichior ) si le punem la rece pentru 2 saptamani pentru a se inbina aromele.
Lichiorul se serveste bine racit . Se poate folosi si la salatele de fructe .
Puse in sticle transparente , impachetate frumos se pot oferi ca si cadouri .