contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lichior De Oua Simplu Si De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



In primul rand, vreau sa va urez Hristos a inviat! Sper ca ati avut parte de zile luminate si pace in suflet, cum am avut si noi...
...si-apoi, pana sa va arat cum se prepara deliciosul lichior de oua, vreau sa va bucur privirea cu un mic dar pretios cadou...pretios, pentru ca micutul buchetel este format din zambile culese chiar de mine, de la noi din gradina...
...special pentru voi :)
...pentru ca-mi sinteti alaturi, si pentru ca reveniti mereu cu drag (mesajele voastre va tradeaza :P) ...si asta chiar si atunci cand, iata, nu v-am mai raspuns la mesaje inca de la Craciun...



...si-acum despre ale noastre... :))
Acest lichior atat de prezent pe mesele de sarbatori (de Craciun e un must-have :P) a avut pe la inceputurile blogului meu un deja-vu (hihii)...tot de Paste...aici: Tort cu lava de lichior de oua, in varianta simpla, de vanilie...si aici: Cuibusoare de Paste cu oua din trufe, in varianta "chocolate" :P
E super-delicios, si chiar daca vi s-a urat deja de-atatea oua :))) ...eu tot insist sa-l incercati...
Ingrediente pentru 2 sticle/recipiente
- 20 oua
- 200 g. zahar
- 400 ml. rom alb
- 4-5 linguri mari de lapte condensat (din comert sau facut in casa)
- 100 g. ciocolata de lapte
- 2 lingurite de cafea instant (nes)
Mod de preparare:
Ingrediente:

Separati galbenusurile de albusuri:

Puneti toate galbenusurile intr-un castron mare:

Amestecati-le cu zaharul, folosind mixerul, pana cand acesta se topeste:

Albusurile le puteti folositi la retetele urmatoare: Chec cu albusuri, Prajitura din albus
...si neaparat alcazale, care sint absolut delicioase!!!
...sau mai usor (daca nu aveti timp de prajiturit :P)...le puneti frumos in pungi si le azvarliti in congelator :))
Adaugati, putin cate putin, romul:

...si laptele condensat, amestecand mereu:


Compozitia rezultata se imparte apoi in doua:

Dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte:

Topiti ciocolata si adaugati-o ciocolatei:

Amestecati crema de ciocolata cu 3 linguri de rom, apoi combinati totul cu 1/2 de crema de ou:


Veti obtine astfel doua compozitii taaare apetisante :)))

Cu ajutorul unei palnii, umpleti doua sticle cu cele doua feluri de lichior si puneti dop.
Lichiorul tine astfel cca. 7-8 saptamani.

Foarte, foarte gustos :)

Se pastreaza, bineinteles, la frigider sau chiar la congelator.
...si daca totusi nu reusiti sa-l folositi in timp util, il mai puteti "face pierdut", pe langa ideile de mai sus, de la inceputul postarii...aici, la checul asta minunat: Chec cu lichior de oua si fulgi de ciocolata
Va pup!!! :)

...ne revedem curand, cu alte preparate delicioase care ne-au stat pompos pe masa de Paste si ne-au satisfacut cu succes apetitul :))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com