Lichior De Ciocolata Alba
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
800 ml frisca Megle (sau Hulala)
200 gr zahar pudra
2 fiole esenta vanilie
200 gr praf pentru ciocolata alba fierbinte de la Festa (in pliculete )
500 ml Vodka
Preparare :
Cei 200 gr zahar pudra , 200 gr praf ciocolata alba la Festa , impreuna cu cele 2 fiole de esenta de vanilie le punem intr-o cratita si adaugam treptat frisca amestecand pana se omogenizeaza. Vasul il punem la foc unde il vom tine pana se va incalzi usor compozitia si zaharul e topit (atentie ! nu il fierbem ). Luam de pe foc vasul si treptat adaugam cei 500 ml Vodka continuand sa amestecam pana totul se omogenizeaza. Turnam in sticle si le dam la rece. Dupa doua zile se poate consuma. Din aceasta cantitate obtinem in jur de 2 l lichior.