Lichior De Cafea
Sursa Lichior De Cafea
articol scris de inbucatariecutata blog inbucatariecutata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:50 de minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru aproximativ 500 ml lichior
-250 ml apa
-100 g cafea macinata
-100 g zahar brun
-250 ml alcool rafinat sau vodca de buna calitate
- baton de vanilie ( 2 - 3 cm)
optional: glicerina (1 lingurita), rom(1 lingura)
Mod de preparare:
Puneti batonul de vanilie in apa si fierbeti 15 minute, acoperind vasul cu un capac. Scoateti batonul de vanilie. Turnati apa fierbinte peste cafeaua macinata, folosind o sita deasa. Turnati cafeaua obtinuta din nou peste cafeaua din sita. Adaugati zaharul, alcoolul rafinat si batonul de vanilie. Turnati amestecul intr-un vas de sticla, puneti capacul. Dupa ce s-a racit pastrati la frigider cateva zile. Verificati dupa cateva zile daca aroma de vanilie este destul de puternica. Filtrati amestecul din vas si puneti intr-un vas curat. Adaugati romul. Optional, puteti adauga glicerina pentru a mari consistenta lichiorului. Se poate consuma imediat.
Se poate folosi vodca in locul alcoolului rafinat, pentru un lichior mai slab.