contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lichior-crema De Whisky

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragii mei, aceasta reteta va este, cu tot sufletul si recunostinta, dedicata voua!!!!!!!!!!!!!!!! :)
...datorita voua, am reusit sa ma clasez in topul celor mai iubite bloguri culinare la Festivalul Blogurilor Gustoase...si sa castig la sectiunea "Bauturi" un premiu minunat ce ma va ajuta cu siguranta sa va delectez si pe viitor cu bauturi delicioase si atractive!
Un mare multumesc!!!
Si echipei Gustos ii trimit multumiri pentru evenimentul ce a acaparat toata suflarea din blogosfera culinara :P ...pret de mai mult de-o luna...
Tuturor, deci, va ofer un pahar mare de lichior facut in casa, "creat" cu mare drag pentru voi :)
Ingrediente:
- 250 g. zahar brun
- 750 ml. frisca lichida
- 4 plicuri zahar vanilinat
- 500 ml. whisky
Poza cu ingredientele, din care lipsesc pliculetele de zahar vanilinat, din cauza ca am uitat sa le pun :))

Se topeste zaharul la foc mic:

Se toarna frisca:

Se adauga zaharul vanilinat si se amesteca pe foc pana ce zaharul si caramelul se dizolva complet:

Se ia apoi vasul de pe foc si se lasa la racit:

Are o culoare minunata crema asta de zahar ars si cred ca si un gust pe masura ;)
O sa mai fac o tura si dupa post ca sa ma dumiresc mai bine :P

Se strecoara intreaga compozitie:

...si se inglobeaza whisky-ul:

Rezulta o crema frumoasa, ciocolatie...

...adica lichiorul nostru home-made de whisky ;)

Se introduce intr-o sticla si se inchide bine.
Lichiorul-crema se poate pastra cca. 3 saptamani, dar trebuie neaparat tinut la frigider :)
Paharul special, promis voua :)
Noroc!!! :P ...si mii de multumiri pentru voturile de incredere!!! :)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com