Leurda La Conserva
Sursa Leurda la conserva
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Excelent inlocuitor al frunzelor proaspat culese J, se folosite la aromatizarea sosurilor, cartofilor, omletelor sau branzeturilor. Leurda confera o aroma deosebita perisoarelor, chiftelelor, galustelor, tocanelor cu carne sau altor mancaruri al caror gust este imbunatatit, de regula, cu patrunjel verde ori usturoi. Mai pot fi consumate sub forma de salata sau ca piure, fie in amestec cu frunzele de urzica care ii atenueaza gustul destul de intepator.
Timp de pregatire: 30’
Ingrediente:
1 kg leurda proaspata
100g miez de nuca
50g sare grunjoasa
200ml ulei de masline
Mod de preparare:
Leurda proaspat culeasa se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece. Se lasa pe prosoape la scurs. Intre timp, zdrobim miezul de nuca, (eu l-am pus intr-o punga)apoi cu sucitorol l-am maruntit, dar nu foarte tare.
Din leurda scursa bine de apa, luam si formam legaturi pe care le maruntim rand pe rand si le punem intr-un bol mare. Adaugam sarea grunjoasa(eu am folosit sare de mare), miezul maruntit de nuca si amestecam totul.
Asezam leurda in borcane si apasam foarte bine, pana le umplem. Turnam deasupra ulei de masline, cat sa formeze un guler de cativa milimetri si inchidem ermetic borcanele.
Se pastreaza in camara fara probleme daca borcanele au fost inchise ermetic.
Ps: Borcanul deschis si ne-folosit in totalitate, se pastreaza la frigider.
Pofta buna !
Timp de pregatire: 30’
Ingrediente:
1 kg leurda proaspata
100g miez de nuca
50g sare grunjoasa
200ml ulei de masline
Mod de preparare:
Leurda proaspat culeasa se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece. Se lasa pe prosoape la scurs. Intre timp, zdrobim miezul de nuca, (eu l-am pus intr-o punga)apoi cu sucitorol l-am maruntit, dar nu foarte tare.
Din leurda scursa bine de apa, luam si formam legaturi pe care le maruntim rand pe rand si le punem intr-un bol mare. Adaugam sarea grunjoasa(eu am folosit sare de mare), miezul maruntit de nuca si amestecam totul.
Asezam leurda in borcane si apasam foarte bine, pana le umplem. Turnam deasupra ulei de masline, cat sa formeze un guler de cativa milimetri si inchidem ermetic borcanele.
Se pastreaza in camara fara probleme daca borcanele au fost inchise ermetic.
Ps: Borcanul deschis si ne-folosit in totalitate, se pastreaza la frigider.
Pofta buna !