Lemon Tart
Sursa Lemon Tart
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru crusta:
-125 gr unt topit
-300 gr biscuiti simpli
-3 linguri zahar
Pentru crema:
-1 plic gelatina alimentara (10 gr)
-3 lamai mari(coaja si zeama)
-250 ml frisca lichida
-400 ml lapte condensat
Pentru decor:
-ciocolata rasa sau puteti decora cu diverse topping-uri de fructe
Mod de preparare:
Se maruntesc biscuitii la robot...peste care se adauga untul topit si zaharul...se amesteca bine,pana rezulta o compozitie sfaramicioasa..Tapetam o forma de tort cu hartie de copt unsa cu unt,turnam compozitia de biscuiti ,apasand cu o lingura sau cu un pahar,pana nivelam uniform compozitia din biscuiti si unt..
Dam forma la rece pana preparam crema...Spalam bine lamaile,le radem pe razatoarea mica..dupa care le stoarcem de zeama...Luam 5-6 linguri din zeama de lamaie si le punem peste gelatina..pentru a se hidrata..
Coaja si zeama lamailor le amestecam cu laptele condensat si frisca lichida,iar in cele din urma adaugam si gelatina pusa in prealabil la cuptorul cu microunde sau pe baie de abur,pana devine lichida...(fara a fierbe)....
Turnam compozitia rezultata peste crusta din biscuiti...dam tava la frigider pentru cateva ore bune...ideal de seara pana dimineata....,atunci cand o vom si decora dupa preferinta..:)
Este o tarta delicioasa ,foarte aromata si cel mai important...foarte rapid de pregatit..exceptand timpul in care sta la frigider...:D